Malatya
10 Mayıs, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4135.9
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

Tarım Arazilerinin Satışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı


Tarım Arazilerinin Satışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Malatya Defterdarı Murat Yiğiter, Milli Emlak Müdürü Durdu Özdemircan ve Defterdarlık Uzmanları, Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusunda Doğanşehir’de görev yapan mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.
Doğanşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, 6292 sayılı Kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına yapılacak olan satışta, satış bedelinin, rayiç bedelin yüzde 50'si oranında olduğu, satış bedelinin peşin ödenmesi halinde, yüzde 20, en az yarısının ödenmesi halinde yüzde 10 indirim uygulanacağı, son 5 yıl için ödenen ecrimisil ve kira bedeli kadar indirim imkanının bulunduğu, 6 yıla kadar faizsiz taksit imkanının olduğu aktarıldı.
Hazineye ait tarım arazilerinin satışının haricinde diğer işlemler konusunda da bilgi verilen toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Belediye Başkanı Vahap Küçük ve mahalle muhtarları katıldı.MALATYA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!