Malatya
30 Temmuz, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    40.57
  • EURO
    47.05
  • ALTIN
    4331.0
  • BIST
    10.542
  • BTC
    118825.75$

Malatya’da Kültürler Nemrut’ta Buluştu

Malatya’da Kültürler Nemrut’ta Buluştu
15 ülkeden Malatya’ya gelen misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Nemrut Dağı Ören Yeri’ni ziyaret ettiler.

15 ülkeden Malatya’ya gelen misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Nemrut Dağı Ören Yeri’ni ziyaret ettiler. 2 bin yılı aşan tarihsel geçmişe sahip Ören Yerini gezen misafirler, 2 bin 150 rakımda güneşin batışını izledi.

Yunus Emre Enstitüsü ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Yaz Okulu” kapsamında Malatya’da bulunan misafirler, çeşitli etkinliklere katılıyor. Bosna-Hersek, İran, Sırbistan, Romanya, Gürcistan, Hırvatistan, Kazakistan,Litvanya, Macaristan, Meksika, Mısır, Rusya, Tunus, Ürdünve Panama’dan gelen misafirler, tarihi ve kültürel yerleri yakından tanıma fırsatı buldular. Misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen etkinlikle Nemrut Dağı Ören Yerini ziyaret ettiler. Malatya Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği’nin de katkıda bulunduğu etkinlikle misafirler, 2 bini yılı aşan tarihi ve kültürel alanı yerinde görme imkânıbuldular. 

Nemrut Dağı Ören Yerinde, yaklaşık 200 yıl bölgede hüküm süren Kommagene Krallığı’nın en ünlü kralı I. Antiochos (Antiokhos) Theos tarafından yaptırılan devasa heykeller bulunuyor. Kaynaklar I. Antiochos’un yaklaşık olarak MÖ 70-32 yılları arasında krallık yaptığına işaret ediyor. 

Aynı zamanda dünyanın en muhteşem gün doğumu ve gün batışının seyredilebildiği yer olarak ilgi çeken Ören Yerinde misafirler gün batımını seyretme fırsatı da yakaladı. Gün batımının ardından Malatya’ya dönülerek etkinlik tamamlandı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!