Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    64020.3$

Malatya’da AK Partili Adaylara Yoğun İlgi

Malatya’da AK Partili Adaylara Yoğun İlgi
31 Mart seçimleri öncesi Beydağı Mahallesi’nde düzenlenen son mahalle toplantısına katılan AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Adayı Sami Er, algı ile siyaset yürütenlerin yarın sandıklarda gerçek anketi çok iyi göreceklerini söyledi.

Seçimlere bir gün kala AK Parti’nin son mahalle toplantısı Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı Mahallesinde vatandaşın yoğun katılımla gerçekleşti. Cumhur İttifakının tam kadro yer aldığı mahalle toplantısında ilk olarak halka hitap eden AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Malatyalıların arkalarında olduğu sürece hiçbir zaman zalime boyun eğmeyeceklerini belirterek, “İnanıyorum k, arkamızda olduğunuz sürece dik duracağız. Hiçbir zalime karşı,  tezgahçılara karşı, kumpaslara karşı asla eğilmeyeceğiz. İşte en güzel dersi buradaki bu kalabalıkla verdiniz ikinci dersi de inşallah 31 Mart günü sandıklarda vereceksiniz. 31 Mart'ta öyle bir tokat vuracaksınız ki bu kumpasçılara, bir daha kendilerine gelemeyecekler. O rozeti nereye takmasını bilmeyenlere, CHP-DEM değirmenine su taşıyanlara Allah'ın izniyle en büyük dersi sandıkta vereceksiniz” ifadelerine yer verdi.

En büyük anket sonucunu 31 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz”

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’de 6 Şubat 2023’te yaşanan depremde çok büyük hasar alan Malatya’yı kısa sürede ayağa kaldırma adına ekibiyle birlikte göreve gelir gelmez çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek, bu seçimi açık ara kazanacaklarını dile getirdi. Muhalefet adaylarını seçim sürecini algılarla yönetmeye çalıştığını ifade eden Er, “Değerli kardeşlerim, hiçbir endişeniz olmasın. Spekülatif haberlere, asparagas haberlere asla kulak asmayın. Nasıl ki İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da algı ile belediyecilik yönetiyorlar, burada da algıyla seçim yönetmeye çalışıyorlar. Ama insanlarımız, halkımız bunu görüyor. İnşallah göreceksiniz 31 Mart akşamı dediğim çıkacak, en büyük anket sonucunu 31 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz. Onların hayal etmediği bir sonuçla bu seçimi Allah'ın izniyle Cumhur İttifakı olarak alacağız. Hiçbir endişeniz olmasın” diye konuştu.


Algı ile siyaset yapan Ağbaba’ya sert tepki

MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök ise Cumhur İttifakı paydaşları olarak sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını ifade ederek, “Liderimizin emrinde, Cumhurbaşkanımızın emrinde hem Büyükşehir'de hem de Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere tüm ilçelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emanetleri başımız gözümüz üzerine inşallah” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ise konuşmasında CHP ve YRP Büyükşehir Adaylarını sert bir dille eleştirerek, “Bugün ben depremde Malatya’daydım, buradaydım deyip bütün seçim propagandasını bütün seçim kampanyasını bu argüman bu motto üzerine kuran bazı arkadaşlar algı üzerine siyaset yapıyorlar. Bu arkadaşlarımızın kurduğu çadır sayısı kaç biliyor musunuz? Sadece bin yüz. Şimdi bin küsurat çadır kuranlar 88 bin çadır kuranların sesini kesmeye çalışıyorlar. Sadece birkaç aşevi kuranlar bugün 52 milyon adet yemeğin dağıtımını gerçekleştirenleri, devletimizi, iktidarımızın sesini kısmaya çalışıyorlar, gölgelemeye çalışıyorlar. Bir tas çorbanın, bir şişe suyun, bir dilim ekmeğin ulaşılamaz olduğu o zor günlerde, devletimiz elhamdülillah günlük 400 bin adet yemek dağıttı. Süreç nihayete erdiğinde 52 milyon âdetin üzerinde yemek dağıtımı gerçekleştirildi. Bu arkadaşımız o dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı değil miydi? Türkiye'nin en büyük şehirlerinin içinde bulunduğu 11 Büyükşehir CHP’de değil miydi? Ne yaptılar? Hiçbir şey. Bin 100 çadır ile İzmir Güzelbahçe Belediyesinin kurduğu çadırlar. İnanın arkadaşlar o çadırları da Cemal Gürsel mahallesinde kurmuşlardı ve yazlık çadır getirmişlerdi” dedi.
Millete sevdalı olduklarını ve halka efendi değil hizmetkâr olmaya geldiklerini ifade eden Gören, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde ömürlerinde göremeyecekleri mevkilere makamlara koltuklara oturanlar ne yaptı. Bu kardeşlerimiz kerameti kendilerinde sandılar. Sonuç ne yazık ki hüsran oldu. Onlarda CHP’nin kuyruğuna takıldılar, altılı masalara meze oldular, malzeme oldular.  Kim bu partinin çatısı altında bu kadim davaya, bu aziz millete hizmet etmek isterse başımızın üstünde yeri vardır. Kimde AK Parti'den ayrılıp AK Parti’nin gölgesi altında korsan siyaset yapmaya kalkışırsa ona da eyvallah demeyiz müsaade de etmeyiz, bizim mücadelemiz hak mücadelesidir” diye konuştu.

Biz burada olduğumuz sürece Allah'ın izniyle algılara müsaade etmeyiz”

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise CHP’nin İstanbul ve Ankara'da yıllardan beri algı belediyeciliği yaptığını ifade ederek, “Şimdi de algı seçimine doğru götürüyorlar işi. Yani her şeyleri algı. Ama biz burada olduğumuz sürece Allah'ın izniyle algılara müsaade etmeyiz” dedi.
CHP’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi Adayı Veli Ağbaba’nın öncelikle partisini sattığını ve logosunu kullanmaya utandığını ifade eden Babacan, “CHP’yi hiç kullanmıyor, Şimdi rozeti çıkardı logoları çıkardı, ismini kullanmıyor partinin. Veli Ağbaba partisinden neden utanıyor? Utanacak bir parti de değilsen madem, bunu neden saklıyorsun. Malatya'nın senin geçmişini, senin partinin bu ülkede Malatya'da geçmişinin ne olduğunu, ne yaptığını, ne yapmadığını bunları bilemeyeceğini mi, bunları unutacağınızı mı zannediyorsun. Malatya'nın PKK'lılarla YPG’lilerle mecliste, ‘onlar iyi çocuklar’ diye ağırladığını biliriz biz. Biz seni mecliste, CHP Genel Merkezinde illegal para akışlarının merkezindeki aktör olduğunu da biliriz. Bu paralar nereden geliyor onu da biliriz. Bu kadar parayı her tarafa saçtığını haberler geliyor bize. Bu paraları nasıl saçtığını falan bunları bilir Malatyalı. Şimdi yeniden CHP’yi ayağa kaldırmaya ne Veli Ağbaba'nın ne de ağababalarının gücü yetmez. Kusura bakmayın buradan ekmek yok Veli Ağbaba'ya” dedi.
CHP’nin AK Parti ile Yeniden Refah Partisi’ni birbirine kırdırarak aradan sıyrılma planı yaptığını da belirten Babacan, “Yeniden Refahlı arkadaşlarım bakın bu oyuna geliyorsunuz.  Bu oyuna gelmeyin. Bu oyuna İstanbul'da da geliyorsunuz, bu oyuna Ankara'da da geliyorsunuz, Kayseri'de de, Maraş'ta da, Malatya'da da geliyorsunuz. Bu oyuna gelmeyin. Ne oldu bir sene önce Cumhurbaşkanına, Cumhur İttifakına destek veriyordun da şimdi birisinden talimat mı aldın? Söyle kim verdi sana talimatı git AK Parti'yi böl diyorlar, AK Parti’yi zayıflat mı diyorlar. Ne oldu bir sene içerisinde ne oldu da ne değiştirdi kararınızı” diye konuştu.

“Algılarla olguların önüne geçmeye çalışıyorlar, hayal satıyorlar, yalan söylüyorlar, iftira atıyorlar”
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’nın her seçimde Beydağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında durduğunu belirterek yarın da aynı duruşu sergileyeceğinden şüpheleri olmadığını söyledi.
Tüfenkci, “Allah hepinizden razı olsun. Sizin bu duruşunuz olduğu sürece, sizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduğunuz sürece Allah'ın izniyle Malatya yeniden ayağa kalkacak. Sandıklarda oylarımıza sahip çıkacağız. Algılarla olguların önüne geçmeye çalışıyorlar, hayal satıyorlar, yalan söylüyorlar, iftira atıyorlar. En önemlisi de mensup oldukları partiyi gizliyorlar. Çünkü o partinin zihniyetini Malatyalılar çok iyi biliyor. Yalanlarıyla, iftiralarıyla oy devşirmeye çalışıyorlar. Birileri de küskünlere pazarlık yapıp AK Parti'den nasıl oy alabiliriz onun hesabına giriyorlar. Ben inanıyorum ki Beydağı Mahallesindeki gibi tüm hemşehrilerimiz oyların hepsine sahip çıkacaklar” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!