Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2466.2
  • BIST
    10298.87
  • BTC
    65728.91$

Malatya ‘da Dayanışma Konulu Ödül Töreni

Malatya ‘da Dayanışma Konulu Ödül Töreni
Memur-Sen tarafından 6 Şubat depremi sonrası düzenlenen “Asrın Felaketi Dayanışmanın Tarihi’ konulu yarışmanın ödül töreni Malatya’da gerçekleştirildi.

Değişik kalemlerden deneme yarışmasına katılan eserler ise ‘Duran Saatler 04.17’ ismiyle kitaplaştırıldı.
Bir otelde gerçekleşen iftar sonrası düzenlenen ödül töreninde konuşan Memur-Sen Genel başkanı Ali Yalçın, “6 Şubat'ta yaşanan Asrın Felaketinde milletimize olan borcumuz ve hissettiğimiz mesuliyet gereği hemen harekete geçtik ve sahaya indik. 270 kişilik Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerimiz sahadaydı. Arama kurtarma ekimiz ile bir yandan sahada çalışırken diğer taraftan tüm illerden yardım tırlarını yola koyduk. İhtiyaç malzemelerinin bölgeye ulaştırılması noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Çadır yardımı, özel paket yardım kolileri, konukevlerimizi, otelimizi tahsis, maddi yardım, kısacası elimizden ne geldiyse seferber ettik. Felaketin büyüklüğü karşısında boğazımız düğümlense de, gözlerimize yaş dolsa da umutsuzluğa kapılmadan milletimizin yanında olduk. Çünkü biz bu millete borçluyuz ve bunun için de her daim milletimizin hizmetindeyiz” dedi.
Afet esnasında ve sonrasındaki süreçte kilit rol oynayan kamu görevlilerinin hem afetzede olduğunu hem de afet mağdurlarına hizmet etme gayretiyle vazifelerini layığıyla yerine getirdiklerini belirten Yalçın, “Deprem sonrası kamu görevlilerin talep ve beklentilerine de duyarsız kalmadık. Afet bölgesinin yeniden inşası ve ihyası sürecinde; hem bölgedeki kamu hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilme hem de zorlu yaşam koşullarında hayat mücadelesini sürdürme gayretinde olan kamu görevlilerimizin yaşadığı sorunları ise raporlaştırdık. Bu raporda deprem tazminatından fazla çalışma ücretine, personel istihdamında konut sorununa, fahiş kira fiyatlarından norm fazlasına, maddi teşviklerden ilave haklara, ulaşımdan yapılaşma sorununa kadar mesleği, talep ve beklentiler yer alırken, bölge ve il ölçeğinde yaşanan sorunlara da değindik. Afetin ilk dakikalarından itibaren milletimizin derdine derman, yarasına merhem olmaya çalıştık. Sonrasındaki süreçte ise bölgedeki kamu görevlilerimizin yaşadığı problemlerini çözmek ve sıkıntılarını gidermek için çabalarımız devam ediyor.
Yalçın, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına düzenle "Asrın Felaketi Dayanışmanın Tarihi Deneme Yarışması’nda derece giren denemeleri kitaplaştırarak tüm katılımcılara takdim ettiklerini de belirterek, “Yazdıkları denemeler ile 6 Şubat depremlerinde yaşananları gönül süzgecinden geçirerek anlatan yarışmacılarımızı, emek veren jüriyi yürekten kutluyorum.  Ödül törenimize ev sahipliğinden dolayı Şube Başkanımız ve Memur-Sen İl Temsilcimiz Hüseyin Söylemez'in şahsında tüm teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Vali Ersin Yazıcı ise konuşmasında 6 Şubat 2023’de büyük bir afet yaşandığını belirterek, “Ama daha güzel bir Malatya için hep birlikte gayret ediyoruz ve ilimizi eskisinden daha güzel hale getirmeye çalışıyoruz.  Bir yıl içinde de binlerce konutu tamamlayıp Malatya’daki vatandaşlarımıza teslim ettik. Kalan konutları yapmaya ve teslim etmeye devam edeceğiz. Ramazan ayı hepimizin maneviyatının yükseldiği bir aydır. Bu ayda durumları özel olan mahalle sakinlerinizi, komşularınızı ve arkadaşlarınızı unutmayın. Çünkü onlar da Ramazan’ın bereketiyle bereketlensin ve diğer insanlar tarafından fark edildiğini fark etsinler. Hepimize duacı olsunlar. Sağlıklı bir şekilde herkesin bayrama erişmesini diliyor, geceyi tertip edenlere teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Törende ödül alan eserler ise şöyle:
“1. Sîretten Sûrete - Abdülkadir Demircan 
2. Bir şehri kalbinden öpmek - İbrahim Şaşma 
3. Bir deprem vurdu bizi -Yunus Lâçin
4. Kabuk -Ercan Yalçın - Mehmet Akif İnan Özel Ödülü
5. Türkiye’sin sen - Âdem Aruk - Erol Battal Özel Ödülü

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!