yeşilyurt
Malatya
26 Aralık, 2025, Cuma
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Yol İle Birlikte Baraj Kenarı Da Canlanacak”


Yol İle Birlikte Baraj Kenarı Da Canlanacak”
Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yaptırıldıktan sonra Malatya Büyükşehir Belediyesine devri verilen 120 yolu kapasiteli tekne Karakaya Barajı’nda hizmete girdi.
Geçtiğimiz günlerde Belediye ve Emniyet arasında imzalanan TEDES protokolüne ev sahipliği yapan teknenin kaptan köşküne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın gerçekten bu tekneye ihtiyacının olduğunu belirterek, “Karakaya Barajını şimdiye kadar belki de çok değerlendiremedik. Ama bundan sonraki süreçte baraja ulaşımı rahatlatıyoruz. Sahil yolu da şuanda tapulaştırmada güzergâh olarak belirleniyor. Yol ile birlikte baraj kenarı da canlanacak” diye konuştu. 
Karakaya Barajı’ndan bundan sonra daha fazla yararlanmak istediklerini belirten Çakır, “Böyle bir geminin varlığı da çok önemli. Her türlü etkinlikte ve organizasyonda teknemiz kullanılabilir. Ulaşımda gezi amaçlı turistleri gezdirilebilir. Ben eski valimiz Ulvi Saran’a da bu tekneyi Malatya’ya kazandırdığından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Yine bakanlık tarafından yapılan ve test edildikten sonra askıya alınan gezi teknesi, hibe yoluyla Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildi. 120 yolcu kapasiteli çok amaçlı tekne, gezi ve organizasyonların yanı sıra balık bulucu olarak da hizmet verebilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!