Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62940.387$

Milletvekili Ölmeztoprak’tan Müjde

Milletvekili Ölmeztoprak’tan Müjde
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu’yu ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu’yu ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesinde sanayi alt yapısının güçlendirilmesi ve yeni yatırımların kazandırılması için “Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’nın hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.  Milletvekili Ölmeztoprak, “En yakın zamanda ilan edilecek olan ‘Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’ ile birlikte şehrimizin yatırımcılarına özel teşvikler sağlanacak ve özel nitelikli projeler desteklenecek” dedi. 

Malatya’da devam eden deprem çalışmalarını inceleyen, ilgili kurumlarla görüşen, vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Ankara’ya gider gitmez art arda bakanlıklarda görüşmeler yaparak Malatya ile ilgili tüm konular hakkında toplantı yaptı. Önce Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile AFAD’da görüşmeler yapan Milletvekili Ölmeztoprak,  Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı da ziyaret ederek, ilgili bakanlıkların Malatya’da devam eden çalışmalarının son durumlarını, yeni yatırımları görüştü, öğrencilerin, vatandaşların ve sanayicilerin taleplerini iletti. 


Malatya’da Deprem Sonrası Bütçe Sıkıntısı Yok 
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’yi ziyaret eden Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde hasar gören okullardaki onarım çalışmalarını, yapılacak olan yeni okulları görüştü, Malatyalı öğrencilerin taleplerini iletti. Yaptığı görüşme ile ilgili bilgi veren Ölmeztoprak, “ yaşadığımız asrın felaketinde okullarımızda hasar gördü. Önceliğimiz geleceğimiz çocuklarımız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile tüm imkânlarımızı çocuklarımız için seferber ettik. Hasarlı okulların onarımlarını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Faruk Yelkenci, okullarımızın onarımı için bütçe sıkıntısının büyük oranda giderildiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın yatırım bütçesinin yarısından fazlası deprem bölgesine aktarıldı. Bakan yardımcımız ile konteyner kentlerde bulunan kütüphaneler, öğrencilerimizin ders çalışma ortamları ve onlar için yapılacak olan etkinlikleri de görüştük“ dedi.  


Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’nı Hayata Geçirileceği Müjdesi

AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu’ya yapmış olduğu görüşme sonrasında ise deprem bölgesi genelinde “Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’nın” hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. “Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’nın müjdesini bakan yardımız bize verdi, biz de vatandaşlarımıza müjdeliyoruz” diyen Milletvekili Ölmeztoprak “En yakın zamanda ilan edilecek olan ‘Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’ ile birlikte şehrimizin yatırımcılarına özel teşvikler sağlanacak ve özel nitelikli projeler desteklenecek. Ajanslarımız, yerelin ihtiyaçlarını belirleyip Bakanlığımıza iletecek ve yatırım projeleri için özel teşvikler alacağız, süreç yerel ekonomimizin ve sosyolojimizin istekleri doğrultusunda şekillenecek” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!