Malatya
21 Ağustos, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    40.92
  • EURO
    47.81
  • ALTIN
    4393.9
  • BIST
    11.135
  • BTC
    113942.68$

Mera Ve Yaylakların Kiralanmasına Başlanıyor


Mera Ve Yaylakların Kiralanmasına Başlanıyor
Malatya’da bulunan mera ve yaylakların 2015 yılı otlatma sezonunda mevsimlik otlatma amacı ile göçer ve sürü sahiplerinin kullanımına açıldığı açıklandı.
Malatya Valiliği İl Mera Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada 14 Nisan 2015 tarihinde Malatya nüfusuna kayıtlı göçer ve sürü sahiplerine, 21 Nisan 2015 tarihinde ise il dışından müracaat edecek göçer ve sürü sahiplerine ihale usulü ile kiralama işleminin yapılacağı belirtildi.
Söz konusu ihalenin şartnamesinin mesai saatleri içerisinde Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden temin edilebileceği ifade edilirken kiralama ile ilgili ilanların ise İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Belediyelerinde görülebileceği kaydedildi.
Hayvan yetiştiricilerinin mera ve yayla alanlarından daha verimli bir şekilde yararlanması ve mağduriyetlerin yaşanmaması için mera alanlarına hayvanlarını sevk etmeden önce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak gerekli yasal işlemlerini tamamladıktan sonra bu alanları kullanmaları istendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!