Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2395.7
  • BIST
    10156.33
  • BTC
    57701.82$

Maldia'dan Çok Konuşulacak Analiz Haber


Maldia'dan Çok Konuşulacak Analiz Haber
Bazılarınıza mübalağa gibi gelebilir ancak milletvekili olduktan sonraki performansına bakıldığında inanın ses sanatçısı Kahtalı Mıçı’nın bile Malatya’ya daha çok faydasının dokunduğunu söylemek yanlış bir tespit olmaz sanırız.
O’nun hiç olmazsa düğün dernek gibi, vatandaşın hayırlı işlerine katkısı oluyor.

Tamam yukarıdaki tespitimiz elle tutulur sağlam verilere dayanmamakla birlikte tamamen isim benzerliğinden yola çıkılarak olaya biraz da nüktedan bir yaklaşım mesafesinden bakmak maksadıyla yazılmış bir tespit ancak, Sayın Hakan Kahtalı’nın performans durumuna ‘milletvekili - memleket- fayda’ denkleminde baktığımızda inanın çokta abartıya kaçmadığımızı söyleyebiliriz.

Bir kere adam Malatya’nın yolunu unuttu.

Ne esnaf ziyareti, ne cenaze, ne parti programı, ne de bir açılış...

Ancak şehre Cumhurbaşkanı düzeyinde bir protokol ziyaret olacak ki sayın vekili bulabilesiniz.

Acaba sayın vekilin Malatya’ya bir kırgınlığı mı söz konusu?

Yoksa kendisine oy verip vekil yapan seçmene mi küstü!

Olabilir ya, adam milletvekili seçilmeden önce ve sonra o kadar büyük skandallarla gündeme geldi ki, belki de bu konular adamı hem şehrine karşı küstürdü, hem yordu!

Hakan Kahtalı’ya rica ediyoruz, lütfen eğer ortada Malatyalılara karşı bir küskünlük durumu söz konusuysa gelin bu dargınlığı sonlandıralım. Vatandaş bir hata yapmış, büyüklük sizde kalsın sayın vekilim!

Yazının buraya kadar ki bölümünün ciddiyetten uzak algılanmasına karşı ne söylenir bilmiyoruz ama konu o kadar trajikomik ki neresinden girelim, nasıl ciddiye alalım inanın bizde bilemedik.

Ne demek Allah aşkına iktidar olan partinin milletvekilinin seçildikten sonra kendisine oy veren millete sırtını dönercesine memleketine sadece bayramda seyranda gelmesi!

Hem belki de biz biraz öznel olan Kahtalı Mıçı tespitimizle konuya yanlış bir noktadan girdik; sayın vekille ilgili nesnel olan o kadar çok tartışmalı konu varken kalkıp içinden en masumunu seçtik.

Mesela Belediye’nin Esenlik Şirketi ile ilgili çeşitli şaibeler içeren borca karşılık şirketin gayrimenkullerine el konulması…

Mesela Malatya’da faaliyet gösteren bir derneğe yakınlığı ve el altından bu derneğe menfaat temin etmesi…

Mesela Malatya’nın iki merkez ilçe belediyesine kendi iş ortaklarını dayatarak belediye başkan yardımcısı yaptırması…

Mesela ulusal basına da yansıyan torpil içerikli bir mesajı yanlışlıkla CHP’li bir siyasetçiye göndermesiyle patlak veren kendine yakın kişilere yaptığı torpilli atama ve işe alımlara hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi.

E haliyle bu maddelerden değil dördünün, birinin bile bir siyasetçinin başına gelmesi halinde görevden uzaklaştırılmasına neden olacak vahim tablo, kişisel durumu bakımından hiçbir şeyi değiştirmeyince, ne yapsın o da bildiğini yapmaya devam etti.

Niye gelsin ki adam seçim bölgesine?

Yaptığı yanlış işe karışan yok, çalışıp çalışmamasına ses eden yok, üzerine atılı suçlamalara cevap ver diyen yok, niye gelsin Allah aşkına?

Sayın Cumhurbaşkanımızın son seçimlerde ‘halka dokunun, vatandaşla iç içe olun’ yönündeki mesajlarına rağmen, bir vekilin üzerine atılı suçlamalardan aklanma çabasına girmemesi, bir de üstüne memleketinin yolunu unutması sanırız Ak Parti’deki düşüşün nedenlerine dair herkese önemli ipuçları veriyordur.

 

 

 

 

        

      

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!