Malatya'da Okul İnşaatları Hız Kesmiyor

Malatya Valiliği Danişmend Gazi Toplantı Salonu'nda, ildeki devam eden okul inşaatlarının son durumunu değerlendirmek, karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak ve süreçleri hızlandırmak amacıyla önemli bir “Okul İnşaatları İstişare Toplantısı” düzenlendi.
Malatya Valiliği Danişmend Gazi Toplantı Salonu'nda, ildeki devam eden okul inşaatlarının son durumunu değerlendirmek, karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak ve süreçleri hızlandırmak amacıyla önemli bir “Okul İnşaatları İstişare Toplantısı” düzenlendi.
Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcıları Osman Kural ve Ali Açıkgöz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkan yardımcıları ve ilgili kurum müdürleri katılım sağladı.
"Eğitim Altyapımızı Güçlendirmeye Devam Ediyoruz"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz, eğitim alanındaki çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, "Evlatlarımızın modern, güvenli, konforlu okullarda eğitim-öğretim hayatına devam edebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Depremden sonra hem devletimizin imkanlarıyla hem de hayırseverlerimizin destekleriyle ilimize yeni okullar kazandırdık. Bu toplantıda, deprem sonrası eğitim alanında Malatya'da yapılan yatırımları ve gelinen son noktayı detaylı bir şekilde ele alacağız" dedi.
Eğitim Yatırımlarında Son Durum: Rakamlarla Malatya
Malatya'nın eğitim altyapısını yeniden inşa etme sürecinde kaydedilen ilerleme, çarpıcı rakamlarla ortaya kondu:
• Toplam 144 yatırım (2.259 derslik) planlanırken, bunların 68'inin (1.069 derslik) geçici kabulü tamamlandı. Geri kalan 76 yatırımın (1.190 derslik) ise inşaat ve ihale süreçleri devam ediyor.
• Deprem sonrası eğitim yatırımlarının yıllara göre dağılımı:
• 2023 yılında: 8 okul (138 derslik)
• 2024 yılında: 47 okul (659 derslik)
• 2025 yılında: 13 okul (272 derslik) tamamlandı.
• Halihazırda 38 projenin imalatı devam ederken, 39 projenin ihale işlemleri sürüyor.
• 2025 yılı yatırım programı kapsamında eklenen 29 yeni projenin toplam yatırım tutarı 11.9 milyar TL'yi aşıyor.
• Kasım 2025 itibarıyla, depremde kaybedilen 895 dersliğin %37 fazlası olan 1.235 derslik başarıyla tamamlanarak hizmete sunuldu.
Büyük Onarım ve Güçlendirme Çalışmaları
Sadece yeni inşaatlar değil, mevcut okulların onarımı ve güçlendirilmesi de büyük bir titizlikle yürütülüyor:
• 2023-2025 yılları arasında toplam 381 bina (4.952 derslik) için büyük onarım çalışmaları gerçekleştirildi.
• 2024'te 7, 2025'te 4 olmak üzere toplam 11 binanın güçlendirme çalışmaları tamamlandı.
Vali Seddar Yavuz, konuşmasının sonunda, ilimizin eğitim altyapısını yeniden ayağa kaldıran başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e, hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Malatya Valiliği, geleceğin teminatı olan çocuklara nitelikli eğitim ortamları sunma çalışmalarına kesintisiz devam edeceğini vurguladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.