akparti
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

Malatya’da Makam ve Menfaati İçin Davasına Halel Getirenler.!


Malatya’da Makam ve Menfaati İçin Davasına Halel Getirenler.!
Türkiye ve Malatya’da 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 28.dönem milletvekilliği seçimleri sona erdi.Cumhurbaşkanlığı seçimi 2.tura kaldı.Malatya’da davasına halel getirenler mercek altında.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ilk turda yüzde 49.51 oy alan Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44.50 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan kritik ikinci tur seçiminde yeniden yarışacak. İkinci turda ise geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilecek. 

6 Şubat’ta büyük yıkımın olduğu Malatya, deprem felaketinin gölgesinde seçime gitti. Zorlu ve kritik bir seçim sürecinin yaşandığı Malatya’da 28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde YSK’nın açıkladığı sonuçlara göre 531 bin 448 seçmene sahip olan Malatya'da 1901 sandıkta oy kullanıldı. 
434 bin 196 seçmenin oy kullandığı seçimlerde 426 bin 839 geçerli oyun 190 bin 152'sini AK Parti, 90 bin 824'ünü CHP, 54 bin 592'sini MHP, 40 bin 97’sini Yeniden Refah Partisi, 16 bin 723’ünü İYİ Parti ve 12 bin 738’ni ise Yeşiller Sol Parti aldı.

Bu sonuçlara göre Malatya’da AK Parti 4, MHP ve CHP ise birer milletvekili çıkardı. Özellikle son seçimde Malatya Ak Parti’de siyasetin içinde olan ve siyaset yapanlar ile ilgili duyduğum, gördüğüm mide bulandırıcı cinsten.!
 Siyaset yapmanın da bir edebi, adabı, şerefi ve dik duruşu olmalı! 
Makam, menfaat ve çıkarı için partisine zarar veren, davasına halel getirenlerin sayısı çoğaldı. Bu konuda CHP yöneticilerini ve seçmenini tebrik ediyorum. Ufak tefek konular dışında hiç bir zaman partisine menfaati ve çıkarı için zarar verdiklerini, sattıklarını görmedim ve duymadım.
Görev başındayken herkese ben Pütürgeliyim, AK Partiliyim diye övünen bir bürokrattan örnek vermek istiyorum. 
Malatya’da bir önceki dönem Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Battal Kanbay, görevden alındı diye bir anda nereden geldiğini unutarak AK Parti’ye kin kusarak o hırsla gidip CHP’den milletvekili adayı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 2. turda Cumhurbaşkanı seçilirse Battal Kanbay bey, en kötü ihtimal Malatya Milli Eğitim Müdürü olur.!
Peki değer mi? 
bence değmez. Bana o makam haram olsun derim.!
Malatya’da bir başka bürokrattan örnek verecek olursak, şuanda önemli bir kurumun başında müdür olduğu için bu zatın ismini vermeden yazayım o kendisini çok iyi biliyor.
Bu yalaka müdür arkadaş, kendisini oraya getiren milletvekili, aday gösterilmedi diye seçim öncesi yandaşları ile algı oluşturup alenen Yeniden Refah Partisi için çalıştığını duydum.
Bu zat kurum içinde ve kurum dışında ve ilçesinde kendisine yakın olan nazı geçtiklerine Yeniden Refah Partisi için oy topladığını bir kaç sağlam kaynaktan öğrendim. Nankörlüğün bu kadarında artık pes diyorum. 

Aldığım başka duyumlar ise bazı AK Partili üst düzey yöneticilerinde aday gösterilen milletvekillerine tepki vermek için el altından Yeniden Refah Partisine çalıştığı. Seçim sonrası Yeniden Refah Partisi Malatya’da sürpriz yapıp 40 bin oy alınca, aldığım duyumlarında doğruluk derecesinin ne kadar yüksek olduğu ortaya çıkmış oldu.
Buradaki amaç, ‘Ben milletvekili adayı gösterilmedim veya benim ağa babam milletvekili adayı gösterilmedi’ diyerek Malatya’da milletvekili sayısının düşmesi. Sözde kendilerini haklı duruma çıkarmak için her türlü filmi, oyunu ve dalavereyi çeviriyorlar. Burası Malatya hiç bir şey gizli kalmıyor, herkes herkesi iyi tanıyor. Kimlerin kimin değirmenine su taşıdığını ve ne yaptığını da çok iyi biliyor. 
Malatyalı yemez bu tür ayak oyunlarını, zaten seçim sonuçlarında da bunu gördük.
Bu seçimde karlı çıkan şüphesiz Yeniden Refah Partisi oldu. Yeniden Refah Partili yöneticiler  Malatya’da Ak Parti ve Saadet Partisi’nden aldığı 40 bin tepki oyunun keyfini çıkarıyor.!

mücahit

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!