yeşilyurt
Malatya
29 Aralık, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Malatya’da Hak Sahipleri; Kendi Mahallemizde Ev İstiyoruz”

Malatya’da Hak Sahipleri; Kendi Mahallemizde Ev İstiyoruz”
Rezerv alanlarında yapılan konutlarda yaşanan eksiklik nedeniyle Kavaklıbağ Mahallesi’nde hak sahipleri, son kura çekiminde kendilerine ev çıkmamasına tepki gösterdi.

6 Şubat depremlerinin ardından yeniden ayağa kaldırılmaya çalışılan Malatya’da, rezerv alanlarında yaşanan konut eksikliği vatandaşların tepkisine neden oluyor. Battalgazi İlçesi’ne bağlı Kavaklıbağ Mahallesi’nde hak sahipleri, son kura çekiminde kendilerine konut çıkmadığı gerekçesiyle evlerin yapıldığı alanda toplanarak duruma tepki gösterdi.

Kavaklıbağ Mahallesi’nde eksik konut yapıldığı iddiasıyla daha önce Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplanan mahalle sakinleri, bugün de mahallede yapımı süren konutların bulunduğu alanda bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştı.

Uzun yıllardır Kavaklıbağ Mahallesi’nde ikamet ettiklerini belirten hak sahipleri, rezerv alanında yeterli konut yapılmadığını savunarak kendilerine Gelinciktepe gibi mahalle dışındaki uzak bölgelerden konut verilmek istendiğini öne sürdü. Mahalle sakinleri, bu durumu kabul etmediklerini ifade etti.

Yaklaşık 3 yıldır konutlarını teslim almak için beklediklerini dile getiren vatandaşlar, son kura çekimiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, rezerv alanlarında herkesin kendi mahallesinde ikamet edeceği yönünde kendilerine söz verildiğini, ancak gelinen noktada bu sözlerin tutulmadığını söyledi.

Yaşanan durumu adaletsizlik olarak değerlendiren hak sahipleri, haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için yetkilileri göreve davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!