Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63098.151$

Malatya'da Elit Eğitim Kurumlarının Başarı Hikayesi

Malatya'da Elit Eğitim Kurumlarının Başarı Hikayesi
Malatya'nın eğitim sektörünün önde gelen kurumlarından Elit Eğitim Kurumları Müdürü Baran Boztepe Maldia Dergine verdiği röportajda Elit Eğitim Kurumlarının başarı hikayesini anlattı.

Malatya da eğitimde yakaladığı başarı ile adından sıkça söz ettiren Elit Eğitim Kurumları, nitelikli bireyler yetiştirme yolunda derecelerine dereceler katma hedefinde hızla ilerliyor. Kurumun Müdürü olan Eğitim Yönetimi, Denetimi ve Planlaması Uzmanı Baran Boztepe ile Elit Eğitim Kurumları’nı konuştuk. ‘Hayalden hedefe giden bir yol çiziyoruz’ diyen Boztepe ile yaptığımız çok özel söyleşi ile sizleri başbaşa bırakıyoruz..

Eğitim kurumunuz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Gençlerimizi geleceğe çağdaş, modern, gelişime açık bir biçimde yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yarınlara güvenle bakan, düşünen, nitelikli bireyler kazandırmayı görev biliyoruz. Hedefimiz daimi başarıdan yana. Bütünsel gelişimi esas alıyoruz. Elit Eğitim Kurumları olarak, nitelikli bireyler yetiştirme yolunda derecelerimize dereceler katmak hedefindeyiz. İnanarak söylüyoruz ki ‘Başarmak doğru yerde başlamakla mümkündür’ bundan dolayı hep ELİT OL! sloganıyla yola devam ediyoruz. 

2023 yılı için kurumunuzun gelişimine yönelik hedef ve planlarınız nelerdir?

Elit Eğitim Kurumları olarak amacımız, gerçekte ne olduğunu ve neyin değişmesi gerektiğini anlamak, zorunlu değişiklikleri ve bunların kurumlarımız için sonuçlarını tanımlamaktır. Özünde, ülkemizde ve dünyadaki gelişmeler hakkında yapıcı bir şekilde daha fazla düşünmek ve gelecekte sosyal görevlerini yerine getirmeye devam edebilmeleri için kurumlarımızın nasıl daha da geliştirilmesi gerektiğini sormakla ilgili olmalıdır. Amacımız, nitelikli bir eğitim için; sürdürülebilir bir eğitim programı, modern ve yenilikçi öğrenim yaklaşımları, alanındaki gelişimleri izleyen katılan öğretim personeli, modern ve teknolojik altyapıya sahip öğrenme ortamları hazırlamaktır.

Eğitim sisteminiz ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?

Elit Eğitim Sistemi, bireyselleştirilmiş eğitim anlayışını merkeze alarak hareket eden bir yapıdadır. Bu bireysellik bire bir ders anlayışı olarak anlaşılmamalıdır. Bireyselleştirilmiş eğitim modelimizde birçok programın yanı sıra etüt dersleri, paket programlar, LGS, TYT ve AYT kampları gibi öğrencinin ihtiyacına yönelik seçeneklerle doludur. ‘Her öğrenci özeldir’… Seviyeleri ve öğrenme hızları birbirinden farklıdır. Önemli olan öğrencide var olan cevheri açığa çıkarmaktır. Çalışma programları yapılmadan önce öğrenci merkezli bireysel rehberliği gerçekleştirilerek öğrenci tanımlanır. Bu tanıma süreci sonrası öğrenciye hedefler oluşturulur. Belirleyici olanda işte bu. Öğrenciye hedefin önemini göstermek, farkındalık sağlamak. Hedefleri doğrultusunda öğrencinin ihtiyaçları belirlenip, başarıya giden yolda ona eşlik ediyoruz. Biz istiyoruz ki sevdikleri mesleklerde çalışsınlar ve yaptıkları işten zevk alsınlar. “Bir ömür mutlu olmak istiyorsan sevdiğin işi yap” özü bu...

Öğrenci ile veli iletişimi hakkında önerileriniz nelerdir?

Elit felsefesinin temel ilkelerinden biri de, eğitim-öğretim sürecinde velilere de önemli roller verilmesidir. Bu bağlamda veliler; çeşitli kurullar aracılığı ile eğitim sürecine katılırlar ve eğitim-öğretim sürecinin ayrılmaz bir parçası olurlar. Velilerin eğitim-öğretim konusunda, çocuklarına ilişkin bilgi alışverişinde bulunmaları ve yorum yapmaları için tüm kanallar açık tutulur. Elit Eğitim Kurumları, veliler olmadan öğrencinin eğitilip, yetiştirilmesinin mümkün olmayacağına inanır. Veli, öğretmen ve yöneticilerin amacı, öğrencilerin daha nitelikli yetişmesidir. Bu nedenle, veli-öğretmen-yönetici aynı düşünce ve anlayış düzeyinde davranırlar. Kurumlarımızda ve evlerde uygulanan kuralların, öğrenci davranışlarına karşı sergilenen tepkilerin aynı olması beklenir. Bu nedenle Elit Eğitim Kurumları, eğitim etkinliklerini velileri ile paylaşır; onların görüşünü alır. Velilerin her görüş ve düşüncesi değerlendirilir. Her düşünce ve görüş, ilgili ve yetkili kurullarda tartışılır.

2023 yılı kayıt takviminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

 15 Ocak - 15 Şubat 2023 tarihleri arası yeni dönem kayıt çalışmalarının yoğunlaştığı dönem olarak nitelendirebiliriz. Kurumlarımızı tercih eden veli ve öğrencilerimiz tanıma ve düzey belirleme çalışmalarına katılım sağlarlar. Elit Kabul Sınavlarımız bu dönelerde gerçekleştirilir. Burada amaç öğrenciyi yarıştırmak yerine mevcut düzeyinin fotoğrafını çekme olarak değerlendirebiliriz. Eğitim programlarımız ile öğrencilere hangi düzeyden itibaren uyum imkânı verebileceğimiz bir takvim belirlenir. Etkili bir PDR desteği ile bilimsel bir tablo ile öneriler veli ve öğrencilerle paylaşılır.

Senelerdir Merkezi Sınavlarda büyük başarılarınız var. Bu başarıları nasıl yakaladınız?   Öncelikle Başarının tesadüf değil bir ekip işi olduğu düşüncesindeyiz. Elit eğitim sisteminin tüm bu doneler başarılı bir altyapıya sahip olduğunu gösterir. Öğrencileri öncelikle değerli bir birey olarak görüp bireysel farklılıklara göre çalışma programları hazırlanmaktadır.

 “Hayalden hedefe giden bir yol çiziyoruz.” Bu başarılarımızda tecrübeli öğretmen kadrosunun da çok büyük katkısı oldu, oluyor. Eğitim liderliği ve rehberlik hizmetlerimiz öğrencilerin gelişimine destek olmaktadır. Ruhsal açıdan da motivasyon oldukça önemli ve eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Veli-öğretmen-öğrenci işbirliği sağlanınca sistem çok düzenli yürüyor. Velilerimiz ile olan iletişimi çok önemsiyoruz. Tüm bu gereklilikleri yerine getirdiğimiz zaman başarı zaten kaçınılmaz hale geliyor.

Öğretmen kadrosu demişken, akademik kadro seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Belirli kriterleriniz var mı?

Göz önünde bulundurduğumuz birçok nokta var. Meslek etiğine bağlılık en başta gelen en önemli kriterdir. Ses tonu, duruşu, davranışları ilk izlenimdir. Ama ilk izlenim yeterli değildir bizim için. Önceliğimiz TECRÜBE. Öğretmen alım sürecinde dikkate aldığımız kriterler arasında onlara kendi branşlarında uyguladığımız sınavın önemi büyük. Yani biz kuruma öğretmen seçerken alanıyla alakalı güncel bilgi birikimine sahip mi değil mi diye, yeni tarz soru kalıplarına ve öğrenme-öğretme stillerine hâkim mi diye sınav uyguluyoruz, daha sonra hizmet içi eğitimi tamamlanan arkadaşlarımızı ekibimize katıyoruz.

Öğrenmeye açık, ekip ruhuna sahip, araştıran öğretmenler her biri. ELİT öğretmenleri ile ÖZEL, öğretmenleri ile GÜÇLÜ bir TAKIM…

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!