Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63655.782$

Malatya’da Belediye Şirketlerini Arpalığa Çevirmişler?!


Malatya’da Belediye Şirketlerini Arpalığa Çevirmişler?!
Malatya’da 31 Mart yerel seçimleri sonrası görevi devir alan,Malatya Büyükşehir,merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt belediye şirketlerinde bir çok idddia havada uçuşuyor.

Malatya’da 31 Mart yerel seçimleri sonrası görevi devir alan,Malatya Büyükşehir,merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt belediye başkanları,seçim öncesi Malatya’yı ayağa kaldıracağız sloganıyla başladıkları yeni görevlerinde,borç batağındaki belediyelerini ayağa kaldırmanın derdine düştüler.!

Buradaki amacımız altını çizerek söylüyorum birilerini karalamak veya çamur atmak değil,bizler kamu hizmeti yapıyoruz,eksiklerimiz hatalarımız mutlaka oluyordur,ama doğru duyduklarımızı gördüklerimizi yazmak zorundayız,yazmazsak,büyük bir vebalin altına girmiş oluruz.

Tekrardan konumuza dönecek olursak,
Malatya,Malatya olalı böyle vurgun görmedi.!

Başta Malatya Büyükşehir olmak üzere Battalgazi ve Yeşilyurt,belediye şirketleri arka çiftlik gibi kullanılılarak ,arpalığa çevrildiği kamuoyunda konuşuluyor.!

Aldığım kulis bilgileri çok vahim.!
 
Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı MASKİ,Battalgazi Belediyesine bağlı MORMAŞ, ve Yeşilyurt Belediyesine bağlı İŞGEM şirketleri üzerinden gereksiz harcamalar yapılarak,paralar çar-çur edilerek kurumlar büyük zarara uğratılmış.!

 Ayrıca deprem sonrası AFAD, hayatın normale dönmesi için ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için belediyelere milyonlarca lira aktarmasına rağmen,şirketler zarara uğratılmış.!

Peki bu belediye şirketleri nasıl arpalığa çevrilmiş.!

Özellikle MASKİ’de torpille tıka basa personel alımı yapılmış,akabinde bankamatik memurları,danışmanlık adı altında,siyasi ve medya ayağına aylık düzenli olarak ciddi anlamda,paralar aktarıldığı konuşuluyor.!

Aynı şekilde MORMAŞ ve İŞGEM,üzerinden de bol keseden harcamalar yapılmış.!

Yazık günah asrın felaketini yaşamış ve yerle bir olmuş bir şehirde,belediye ve şirketlerinde Konuşulan iddialara bakarmısınız,bu vahim tabloya gülellim mi ağlayalım mı.!

Burada Sami Er Başta olmak üzere İlhan Geçit ve Bayram Taşkın’nın işleri bir hayli zor,ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte,gereksiz harcamaların önüne geçilerek,gereksiz kişilere yapılan gereksiz ödemeler konusunda gerekli önlemler alınır.!

Son olarakta,Malatya Büyükşehir Battalgazi ve Yeşilyurt,Belediye başkanları,yıkılan bir şehri ayağa kaldırma noktasında kurulacak ekipler için bocaladıkları ve kadro kurulması noktasında yedikleri baskı nedeniyle,sıkıntıya düştükleri ve şimdiye kadar ki kurdukları kadrolarda torpil koktuğu kamuoyunda konuşulurken,kadro kurarken liyakat’a  dikkat etmeleri gerekiyor,aksi takdirde ilerleyen dönemlerde büyük sıkıntılar yaşarlar.

Not;Depremi fırsata çevirerek rant,çıkar ve menfaat  elde edenleri Allah’a havale ediyorum.?!

Bayram Güder

@maldiahaber

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mustafa
    25-04-2024 12:54

    eğer yazdığınız haber doğruysa hepsinin cehenneme

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!