Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66875.825$

Malatya'da Deniz Kitabevleri Büyümeye Devam Ediyor


Malatya'da Deniz Kitabevleri Büyümeye Devam Ediyor
Malatya'da sektöre başladıktan sonra kalitesi ile kısa sürede Türkiye’de adından söz ettiren Deniz Kitabevleri, her geçen gün büyümeye devam ediyor.
Bölgeninenbüyükkitapvekırtasiyemağazasıaçıldı.
Malatya'da sektöre başladıktan sonra kalitesi ile kısa sürede Türkiye’de adından söz ettiren Deniz Kitabevleri, her geçen gün büyümeye devam ediyor.
DenizKitabevleribölgeninenbüyükkitapvekırtasiyemağazasınıBostanbaşı'ndaaçtı
Bu sayımızda sizler için  önemli bir  marka olan DenizKitabevleri Yönetim Kurulu Başkanı MesutÖzdemir ile MaldiaDergisi'nin Mart sayısında doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdik.
Türkiye'dekitapvekırtasiyesektöründeönemlibiryeredinenDenizKitapevlerindenvekendinizdenbahsedermisiniz?
-1977 Malatya-Yazıhan doğumluyum. Aslen bankacılık kökenliyim ama gönlümde uhde olan kitap aşkı 2002 yılında bende bankacılık sektörünü bırakıp bir kitapevi açma fikrini ortaya çıkardı. İşte o günden bugüne bir kitap aşkı ile başlayan bu süreç kitap ve kırtasiye sektöründe Deniz Kitapevleri markası ile başarı dolu 20 yılı geride bırakmayı sağladı. Bir taraftan kendi mesleğimi icra ederken bir taraftan da bilgi, tecrübe ve birikimlerimi kendi sektörümle paylaşmak ve yeni fikirlerin sektöre kazandırılması için yerel ve ulusal düzeyde çaba sarf ediyorum. Bu amaç doğrultusunda 2020-2021 dönemlerinde Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttüm, Hala hazırda Oğuzhan Ata Sadıkoğlu başkanlığında Malatya TSO'da yönetim kurulu üyeliğini ve İnönü Üniversitesi Teknokent'te Başkan Vekilliği görevini aktif olarak yürütmekteyim.
  2002 yılında 35 m2'lik bir alanda, ticari hayatına merhaba diyen Deniz Kitapevleri emekleme, yürüme ve koşma dönemleri ile tecrübe dolu 20 yılı geride bırakırken, şu anda Malatya’da 3 şubesi ile toplamda 2500 m2'lik alanda kitap, kırtasiye, oyuncak, hediyelik ve teknoloji alanında insanlarımıza hizmet üretmeye devam etmektedir. İlk zamanlar Malatya'nın öz markası olan Deniz Kitabevleri 20 yılın içerisinde yaptıkları çalışmalarla önce Malatya’mızda sonra da Türkiye genelinde kendinden söz ettirmeyi başardı.
  
Yenibirkonseptle5Mart2022tarihindeaçılışıyapılanbölgeninenbüyükkitapvekırtasiyemağazasıolanMalatya-Bostanbaşışubenizdenbirazbahsedermisiniz?
 
- Malatya’mızın gelişen ve güzide bir semti olan Bostanbaşı’mızda yeni bir şube daha açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 5 Mart 2022 tarihinde geniş bir katılım ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Bostanbaşı şubemiz, yeni ve modern bir konsepti ile insanlarımızın beğenisine sunuldu. Yakın zamanda açılan şubemize dahil edeceğimiz kafe alanı ile toplamda 1000 m2'lik bir alanda kitap kafe hizmetini insanlarımıza sunmuş olacağız.
Pandemi öncesinde İlber Ortaylı'dan Sunay Akın'a Şükrü Erbaş'tan Sinan Yağmur'a kadar 100'lerce yazarı Malatya’mızda ağırlamış çeşitli söyleşiler ve imza günleri yapmıştık. Şimdi sıra Bostanbaşı'nda artık. Türkiye'nin tanınmış yazarları çizerleri, sanatçılarını Bostanbaşı şubemizde ağırlayacağız. 
         Batıdaki büyükşehirlerde imza günlerinde bu yazarlar ile karşılaşmak anlık mümkün iken Doğu bölgesine geldiğinizde bu maalesef mümkün olmuyordu. Artık bu şubemizin gerek otopark gerek geniş fiziki alanın olması ile birlikte kültür ve edebiyatta olan tecrübemizi sahaya yansıtarak entelektüel derdi olan, çocuğu ile keyifli vakit geçirmek isteyen ailelerin uğrak noktası olacak bir kitapevini Malatya'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
           Bundan sonra her hafta bir yazarı, bir sanatçıyı Bostanbaşı şubemizde ağırlayacak olup, insanlarımızı kitaba ve sanata ulaştırmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki kitapevleri bir şehrin gelişmişlik seviyesinin en büyük göstergesi olduğu gibi kitapevleri aynı zamanda bir şehrin doğal kütüphaneleridir.
 
GenişkatılımilegerçekleşenBostanbaşışubenizinaçılışıileilgilinelersöylemekistersiniz...
 
- Güzel ve keyifli bir açılış ile bir çok kesimden çok değerli insanların katılımı ile gerçekleşen açılışımız Malatya'nın ortak paydası olması bizleri sevindirdi. Sizlerin aracılığıyla Bostanbaşı şubemizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba'ya Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan‘a Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen'e TSO Başkanımız Oğuzhan Sadıkoğlu'na, Ticaret Odası Başkanı Ramazan Özcan'a, Siyasi partilerimizin kıymetli İl başkanlarından Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca’ya MHP İl Başkanı Mesut Samanlı’ya CHP İl Başkanı Enver Kiraz’a Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarına ve şube müdürlerime, Yeşilyurt Millî Eğitim Müdürü Cemal Kalay’a, Öğretmenevi Müdürü Murat Bilim‘e, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan’a teşekkür ediyorum.
        Yine, kurum müdürlerimize, oda başkanlarımıza, özel öğretim kurumlarımızın, yayınevlerimizin ve sektörümüzün değerli temsilcilerine, 20 yıldır bizden desteklerini esirgemeyen gönül dostlarımıza ve müşterilerimize, basınımızın güzide temsilcilerine bizzat katılımları için müteşekkirim.
Ayrıca gerek telefon, gerek telgraf, gerekse mesaj yoluyla hayırlı olsun dileklerini ileten Malatya milletvekillerimiz Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Mehmet Fendoğlu ve Hakan Kahtalı'ya teşekkür ediyorum.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!