yeşilyurt
Malatya
23 Aralık, 2025, Salı
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Kayısı Çiçek Açtı


Kayısı Çiçek Açtı
Malatya’da baharın gelmesiyle birlikte tıpkı bir gelin gibi süslenen kayısı bahçeleri bu sene beklenenden daha erken çiçeklenecek. 
Geçen sene mahsulün dondan zarar görmesi nedeniyle zor günler geçiren çiftçi, bu sene de havaların sıcak gitmesi üzerine adeta teyakkuza geçti. Şimdiden dona karşı önlem alan çiftçi yaşanacak herhangi bir don olayından en az zararı görmek için çeşitli yöntemler uyguluyor. Merkeze bazı bölgelerde kayısı ağaçlarının çiçeklendiği görüldü. Zafer Mahallesindeki Karayolları Şube Şefliğinin bahçesindeki kayısı ağaçları çiçek açarak, bembeyaz bir görüntüye büründü.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Malatya’da özellikle rakımı düşük olan bölgelerde kayısı ağaçlarının erken tomurcuklanma döneme girdikleri öğrenildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!