Malatya
20 Ağustos, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    40.89
  • EURO
    47.72
  • ALTIN
    4390.0
  • BIST
    10.93
  • BTC
    118100.24$

Karagöz'de Yol Genişletme Çalışmaları


Karagöz'de Yol Genişletme Çalışmaları
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ilçesine bağlı Üçkaya, Zendin, Yukarı Karagöz ve Aşağı Karagöz mahallelerinin ulaşımını sağlayan grup yolunda yol genişletme çalışmalarını tamamladı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, geçtiğimiz aylarda başlayan çalışmalarda, grup yolunun yol genişliğinin 5 metreden 9 metreye çıkarıldığı, grup yolunun 2 kilometrelik bölümünde ise keskin virajların standartlara uygun hale getirildiği belirtildi. Yapılan çalışmalarla bazı mahallelerin yol güzergahlarının değiştirilerek, yolların daha güvenli hale getirildiği, böylece eski yolun eğiminin yüksek olmasından dolayı özellikle kış aylarında ulaşım sorunu yaşayan vatandaşların problemlerinin de çözülmüş olduğu ifade edildi. Ayrıca zeminin kayalardan oluşması nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğü yol güzergahında, dere yataklarına çeşitli çaplarda beton büzlerin yerleştirildiği belirtildi.
Bölge sakinleri, eski yolun çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Kış aylarında birçok araç 2 kilometrelik bölümden geçemiyordu. Çok dik yokuşlar vardı. Şimdi bu sorunlar ortadan kalktı. Geriye kalan bölümlerde yapılırsa bu sorunumuz komple ortadan kalkacak” dediler.MALATYA 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!