yeşilyurt
Malatya
11 Kasım, 2025, Salı
  • DOLAR
    42.24
  • EURO
    48.83
  • ALTIN
    5516.8
  • BIST
    10.925
  • BTC
    106054.54$

İki Kurum İşbirliği Protokolü İmzalandı


İki Kurum İşbirliği Protokolü İmzalandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Malatya İl Müdürlüğü arasında İş gücü İstatistikleri Üretimi İşbirliği protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında kurumların ürettiği iş gücü istatistiklerinin Malatya iline ilişkin verilerinin tutarlılığını sağlamak üzere İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü ve TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü personeli arasından belirlenecek, istatistik üretim süreci hakkında bilgi sahibi teknik personelin yer alacağı bir
Çalışma grubu, Bakanlık ve kurum tarafından üretilen iş gücü istatistiklerinin veri derlemeden yayın aşamasına kadarki tüm süreçleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, yayınlanan veriler arasındaki tutarsızlığın nedenlerini tespit etmek ve il düzeyinde bu tutarsızlıkların giderilmesi için çalışmalar yapmakla sorumlu olacaktır. Protokol kapsamında TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü Resmi İstatistik Programı ve istatistik okuryazarlığının geliştirilmesine yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!