Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62869.211$

Gök, İstiklal Marşı’ında Türk Milletinin Öyküsü Saklıdır

Gök, İstiklal Marşı’ında Türk Milletinin Öyküsü Saklıdır
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü sebebiyle bir mesaj yayınladı.


Başkan Gök,Yayınladığı mesajda; “Mehmet Akif, "O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bu eşsiz şiirini Aziz Türk Milleti'ne hediye etmiştir. Kadim milletimiz; eşsiz marşımızın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi  milli mefhumu saydığı sürece, bu topraklar üzerinde kirli emelleri olanlar geçmişte olduğu gibi bir bir yıkılacak, tarihin tozlu raflarına gömülecektir.” diyen Başkan Gök’ün mesajının devamı şöyle;

İSTİKLAL MARŞI’NDA TÜRK MİLLETİ’NİN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ SAKLIDIR

“ Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Türk Milleti’nin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir savaşın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı”dır.
İstiklal Marşı; adını, hikayesini, neler yaşadığını bilmediğimiz nice şehidimizin cepheye koşmasının adıdır. Bayrağı göndere çekme ve ona hiçbir zaman zeval getirmemenin adıdır. Vatanı mahrem bilip; namahrem ellerin uzanmasına izin vermemenin adıdır.

Vatan şairimiz Mehmet Akif’in bu eşsiz eserinin her mısrasında Türk Milleti'nin kahramanlık öyküsü saklıdır. Mehmet Akif, "O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bu eşsiz şiirini Aziz Türk Milleti'ne hediye etmiştir. Kadim milletimiz; eşsiz marşımızın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi  milli mefhumu saydığı sürece, bu topraklar üzerinde kirli emelleri olanlar geçmişte olduğu gibi bir bir yıkılacak, tarihin tozlu raflarına gömülecektir.

Bizim marşımız diğer milletlerin marşları gibi müzikaliteye dayanarak oluşturulmuş bir marş değildir. Yaşadığımız, her daim hissettiğimiz ve hissetmeye de devam edeceğimiz asil bir mücadelenin aksetmiş halidir. Merhum şairimiz Mehmet Akif’in adeta ruh üflediği, can verdiği, dile getirdiği sessiz bir çığlıktır. Bizler, geçmişe dönüp baktığımızda Türk Milleti’nin nice mezalime göğüs gerdiğini; aç, susuz, uykusuz kalsa da vatansız kalmayacağını tüm dünyaya gösteren bir milletin yegane takipçileriyiz. Kısacası; tarih yazan milletin, tarihiyle kıvanç duyan evlatlarıyız.

Böylesi özel bir günde başta İstiklal Marşı’mızın yazarı Merhum Mehmet Akif Ersoy olmak üzere; bu savaşta canını vatanı için siper etmiş tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle yad ediyor, İstiklal Marşımızın 103. Yıldönümünü kutluyorum.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!