büyükşehir
Malatya
28 Ağustos, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    41.05
  • EURO
    47.94
  • ALTIN
    4473.8
  • BIST
    11.359
  • BTC
    112714.14$

Gelincik Tepesi İmara Açılıyor


Gelincik Tepesi İmara Açılıyor
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi’nde bulunan Gelincik Tepesi için uydu kent projesi hazırladıklarını söyledi.
Vuslat TV’de yayınlanan programda gazetecilerin sorularını cevaplayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gelincik Tepesi ilgili hazırladıkları projeleri anlattı.
  Büyük projelerin hayata geçmesi için çalışacaklarını belirten Gürkan, “Biz Malatyalılar olarak yeni hükümeti ve kabineyi iyi değerlendiremediğimiz zaman, yarın kuzey çevre yolunu aşamayız, kuşak yolları açamayız, yeni uydu kentler kuramayız. Bu hükümet iyi değerlendirilmesi lazım. En acil şekilde kuzey çevreyolunun açılması için gerekli adımlar atılmalı. Kuşak yolları büyükşehir belediyesi üstlendi. Ama kuzey çevreyolu için Ulaştırma Bakanlığı’nın kamulaştırmaya para vermeyiz anlayışını ortadan kaldırması gerekiyor. Başka illerde sahiller doldurulup otobanlar ve havaalanları yapılıyor da Malatya’da neden kuzey çevreyolu yapılamasın” diye konuştu.
  Orduzu’nun Bahçebaşı Mahallesi’ndeki Arslantepe Höyüğü’nün arkasında bulunan Gelincik Tepesi için hazırlık yaptıkları projeye hakkında da ilk kez açıklamalarda bulunan Gürkan, “Gelincik Tepesi’nde 3 bin dönümlük bir alanımız var, orada uydu kent yapmak için çalışmalar yapıyoruz. Orası tarım arazisi değil, boş ve taşlık bir alan. Manzarası anlamında da Malatya’nın en güzel yeri, proje aşamasında ne kadar konut yapılacağı belirlenecek” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!