yeşilyurt
Malatya
16 Nisan, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Cemil Çiçek’ten Malatya ve Turgut Özal Vurgusu

Cemil Çiçek’ten Malatya ve Turgut Özal Vurgusu
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Cemil Çiçek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i makamında ziyaret etti.

Turgut Özal’ın vefatının 33. yılı dolayısıyla düzenlenen “Özallı Yıllar” konferansına katılmak üzere Malatya’ya gelen Çiçek, ziyaret kapsamında Büyükşehir Belediyesi içerisinde inşa edilen bölgenin en büyük kütüphanesini de inceledi.
 
“Özal Cumhurbaşkanı Olmasaydı O Makam Sivilleşmezdi”
Başkan Er’e görevinde başarılar dileyen Çiçek, Malatya’nın Türkiye’nin sivilleşme ve normalleşme sürecinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Çiçek, “Türkiye’nin sivilleşmesi ve normalleşmesinde Malatyalılar başta gelir. Turgut Özal Cumhurbaşkanı olmasaydı o makam kolay kolay sivilleşmezdi. Malatya bu yönüyle önemlidir. Aslen Yozgat doğumluyum ama siyaseten benim doğum yerim Malatya’dır. Özal olmasa ben neysem olmazdım” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Er: “Bizim İdolümüzsünüz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şeref verdiniz. Bizim idolümüzsünüz. Sizi Malatya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
Ziyaret sonunda Başkan Er, Çiçek’e günün anısına hediye takdim etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!