Başkan Sadıkoğlu’dan 1 Milyonluk Aşure !

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu Odanın parasını çarçur ederek tepkileri üzerine çekmeye devam ediyor.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 6 Şubat depremlerinin ardından hâlâ yaralarını sarmaya çalışan kentin esnafını yok sayarak bir kez daha tartışmalı bir etkinliğe imza attı.
TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun organize ettiği aşure etkinliğinin faturasının yaklaşık 1 milyon TL civarında olduğu iddia ediliyor. Sayın Sadıkoğlu, madem bu kadar çok samimiyseniz o zaman aşure etkinliği maliyetini odanın kesesinden değil kendi cebinizden ödeyin o zaman esnafın halkın gönlüne girmiş olursunuz.
Bu skandal, ekonomik darboğazda boğuşan üyelerin tepkisini çığ gibi büyüttü.
Zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren esnaftan oda aidatlarını faizleriyle birlikte tahsil eden bir beceriksiz yönetim anlayışı ile şimdilerde ise Oda kaynağını gösterişli organizasyonlara harcamakla tepkileri üzerine çekiyor.
Başkan Sadıkoğlu ise her zamanki gibi yine sahnede, yine şovda.
Her fırsatta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) hedef alan Sadıkoğlu, “Üyelerin borçlarını TOBB silsin” diyerek popülist söylemlerle günü kurtarmaya çalışıyor.
Oysa elinde meclis kararı olmasına rağmen bu konuda adım atmayan, aksine aidat faizlerini tahsil etmeye devam eden bir başkan var karşımızda.
Son olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapılan aşure dağıtımı da bölge sanayicileri tarafından gereksiz ve israf olarak değerlendirildi. Bir sanayici durumu şöyle özetliyor.
"Burada kimsenin aşureye ihtiyacı yok. Eğer gerçekten iyi niyetliyseniz gidin, konteyner kentlerde yaşayan esnaf ve vatandaşlara aşureyi dağıtın.”
Sadıkoğlu’nun yaklaşan TSO seçimleri öncesinde bu tür seçim yatırımı kokan şovlara ağırlık vermesi, kurumu ciddiyetten uzaklaştırıyor.
Buradan Sadıkoğlu’na net bir çağrım
Sayın Sadıkoğlu, şov yapmayı, tribünlere oynamayı bırakın. Oda’nın kaynaklarını gösteriye ve şova değil, esnaf ve sanayici için gerçek çözümlere harcayın ve TSO üyeleri için projeler üretin destek olun.!
Bayram GÜDER
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.