akparti
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2278.2
  • BIST
    8994.92
  • BTC
    70331.45$

'Barış Güvercinleri Anıtı' Açıldı


'Barış Güvercinleri Anıtı' Açıldı
Ankara Garı’nda gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına Malatya’da yapılan ‘Barış Güvercinleri Anıtı’nın açılışı yapıldı.
Anıt açılışından önce Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Ankara Garı önündeki saldırıda ölen CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 12 kişi anısına hazırlanan ‘Baba Ben de Gideyim mi?’ adlı belgeselin gösterimi yapıldı.
Belgesel gösterimine, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, belgesel yapımcısı Mutlu Kerimoğlu, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve çok sayıda partili katıldı.  Yaklaşık 1.5 saat süren gösterimin ardından bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “O gençler barış ve demokrasi istemek adına o gün o meydanda buluştular. O gençler her şeyden önce vicdanlı, toplumun sorunlarına duyarlı, yapılan haksızlıklara boyun eğmeyen, mücadele eden, onurlu gençlerdi. Onların ağabeyleri olarak onları özlemle, yol arkadaşları olarak gururla, il başkanları olarak da saygıyla anıyor ve selamlıyorum. Ben bunca yaşadıklarımıza rağmen yine de geleceğe dair umutluyum. Beni umutlu kılan şey; o patlamada yaralanan diğer arkadaşlarımızın bu mücadeleye daha sağlam bir şekilde devam etmesidir. Bu bizi umutlandırıyor” diye konuştu.  CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ise, 10 Ekim’in kendileri için çok zor bir gün olduğunu dile getirerek, “’Gökyüzüne kansız bakmayı özledik, artık yeter’ diyenleri 10 Ekim'de katlettiler. Bizim o yüzden hem mücadelesi hem de anlamı itibariyle çok ağır bir yükümüz var. Bizler yitirdiğimiz canları hiçbir zaman unutmayarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ben bu vesile ile saldırıda hayatını kaybeden bütün yol arkadaşlarımı saygıyla anıyor, ailelerine sabır diliyorum. Bu ülkede artık gençler ölmemeli” dedi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, saldırıda ölenleri hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydederek, “Ben, tek düşüncesi barış olan 101 kardeşimizi saygıyla anıyorum. Bizim, bu acımız ne zaman azalır; bu topraklara gerçek anlamda barış geldiği zaman azalır. O nedenle düştüğümüz yerden kalkmalıyız, katilleri sevindirmemek için ayağa kalkacağız hep beraber. Bu katillerle mücadele etmeye devam edeceğiz, teslim olmak yok, o çocukların savunduğu değerler; barıştı, özgürlüktü, demokrasiydi. Onların huzurlu uyuya bilmeleri için onların savunduğu gerçekleştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.  Belgesel gösteriminin ve konuşmaların ardından katılımcılar, Özalper Mahallesine yürüyerek saldırıda hayatını kaybedenler için Kadıköy Belediyesinin katkılarıyla yaptırılan Barış Güvercinleri Anıtı'nın açılışına katıldı.
Kurdele kesiminin ardından Ağbaba ve diğer katılımcılar açılışı yapılan anıta karanfil bıraktı.
mücahit

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!