yeşilyurt
Malatya
06 Şubat, 2026, Cuma
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Asrın Felaketinde 3 Yıl Geçse de Acılar Hala İlk Günkü Gibi Taze

Asrın Felaketinde 3 Yıl Geçse de Acılar Hala İlk Günkü Gibi Taze
6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, Malatya’da acılar hala ilk günkü tazeliğini koruyor.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, Malatya’da acılar hala ilk günkü tazeliğini koruyor. Depremin yıl dönümünde Malatya Şehir Mezarlığı’ndaki deprem şehitliği, hüzünlü anlara sahne oldu.

Türkiye genelinde 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerde, en ağır hasarı alan illerden biri olan Malatya’da 1.200’ün üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Depremin 3’üncü yılında yakınlarını kaybeden aileler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte deprem şehitliğine akın etti.

Sevdiklerinin kabirlerini ziyaret eden ailelerin gözyaşları dinmezken, mezarlıkta duygu dolu anlar yaşandı. Kimi yakınlarının mezarı başında oturup dertleşti, kimi Kur’an-ı Kerim okudu, kimi ise kabirlerin bakımını yaptı. Her mezar başında ayrı bir acı, ayrı bir hayat hikâyesi vardı.

Aradan geçen 3 yıla rağmen acıların hala taze olduğu deprem şehitliğinde, o kara gecede ailesini, anne ya da babasını, eşini kaybeden vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. O geceyi asla unutamayacaklarını ifade eden aileler, bir daha böyle büyük bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!