Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64066.537$

ABD'de Yatırım Yapın Dolar Bazında Yüzde 10 Kazanın


ABD'de Yatırım Yapın Dolar Bazında Yüzde 10 Kazanın
Şu sıralar en gözde yatırımlardan biri Amerika’da ev sahibi olmak. International Realtors Group (IRG) son beş yılda birçok Türk yatırımcıya değişik projelerden yüzlerce gayrimenkul sattı.
ABD’nin önde gelen emlak broker’ları arasında yer alan International Realtors Group (IRG) özellikle Miami’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıları, burada bulunan inşaat sahipleri ile tanıştırarak hem yatırım yapmalarına, hem de şirket ortaklıkları kurmalarına destek oluyor. Şirketin patronu Cengiz Bayırlı ve ortağı eşi Giovanna Guzman. ABD’den yatırım için konut almanın çok kolay olduğunu, işlemlerin 2-3 haftada bittiğini söylüyorlar.
International Realtors Group’un kurucusu Giovanna Guzman, son üç senede Türk yatırımcılardan Miami’ye inanılmaz bir talep olduğunu belirtti. Guzman, “Şirketimiz, 20 seneyi aşkın Miami deneyimi ile en doğru fırsatları Türkiye’deki bireysel ve kurumsal yatırımcılarla buluşturmak ve onları en doğru şekilde yönlendirmek konusunda lider şirket konumuna geldi” dedi.

Firmanın ortaklarından Cengiz Bayırlı’nın Maryland Eyaleti’ndeki emlak fırsatlarını değerlendirmek için kendi adına kurduğu Property Invest USA isimli bir başka şirketi var. Property Invest USAin kurucusu ve başkanı Bayırlı “Yatırımcılarımıza Baltimore şehrinde kiracı, geri alım garantili konutlar satıyoruz. Satıştaki evler kiracısı hazır bir şekilde alınıyor. Tapu işlemleri e-mail üzerinden elektronik imza ile yapılıyor. Yatırımcı hiçbir evrak işiyle uğraşmıyor, her şeyi onlar adına biz çözüyoruz. Kiraları ABD’deki hesaplarına her ayın ilk haftası yatıyor. Kiracı ödemeyi yapmasa bile biz şirket olarak bunu imzaladığımız kontrat ile garanti ediyoruz. Ayrıca gayrimenkul yatırımlarını aynı fiyattan geri alma garantisi veriyoruz” dedi.
Cengiz Bayırlı, 2019’da International Realtors Group’a ortak olarak, firmanın Baltimore piyasasındaki ürün yelpazesine 85 bin dolardan başlayan evleri koyarak, her kesimden müşteriye hitap etmeye başladı. 


Şirket, Baltimore’daki banka veya kurumların ellerindeki konutları nakit para ile uygun fiyatlı alıp, içini tamir ettiriyor. Bu konutlar bireysel satın alınırsa, eyalet ve şehir vergileri ödeniyor; bu nedenle Cengiz Bayırlı’nın önerisi şirket kurup satın alınması yönünde. Baltimore’daki yerel yönetimin evlerini kiralayanlara yüzde 80 kira garantisi verdiğini söyleyen Bayırlı, kimse evi kiralamasa bile yüzde 80 kiranın yerel yönetim tarafından ödendiği bilgisini veriyor. Buradan dört tane 85 bin dolarlık ev alana E2 belgesi ile beş yıl ABD’de oturum izni veriliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!