yeşilyurt
Malatya
22 Nisan, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Okul Katliamı Soruşturmasında, Anne Malatya’da Tutuklandı

Okul Katliamı Soruşturmasında, Anne Malatya’da Tutuklandı
Kahramanmaraş’taki okul katliamına ilişkin yürütülen soruşturmada, daha önce serbest bırakılan anne Peyman Pınar Mersinli “taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’nda 15 Nisan’da 1’i öğretmen 10 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
 
Başlatılan soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin babası polis başmüfettişi Uğur Mersinli 16 Nisan’da tutuklanmış, anne Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Peyman Pınar Mersinli ise ilk aşamada serbest bırakılmıştı.
 
Soruşturmayı yürüten savcılığın yeniden değerlendirmesi sonucu Peyman Pınar Mersinli hakkında gözaltı kararı verildi. Mersinli, Elazığ’da tutuklu bulunan eşi Uğur Mersinli’yi cezaevinde ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda Malatya şehir girişindeki uygulama noktasında polis ekiplerince gözaltına alındı.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mersinli, SEGBİS aracılığıyla Kahramanmaraş Adliyesi’ne bağlandığı mahkemece “taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanarak Akçadağ Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
 
Öte yandan Adalet Bakanı Akın Gürlek de katıldığı bir televizyon programında olaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Kahramanmaraş’taki olayda baba tutuklandı. Anne de sorguya sevk edildi. Bu çocuk sorunlu bir çocuk. Rehber öğretmenimiz çocuğun acilen psikoloğa gitmesi gerektiğini söylemiş. Çocuk götürülmemiş. Ebeveynlerin ihmali var” ifadelerini kullandı.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.