belediye büyükşehr
Malatya
31 Mayıs, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

Malatya’da Siyaset, STK ve Bürokrasi Arasındaki Karanlık İlişkiler! 


Malatya’da Siyaset, STK ve Bürokrasi Arasındaki Karanlık İlişkiler! 
6 Şubat depremlerinin ardından büyük yıkım yaşayan Malatya, yeniden inşa sürecindeyken kentte ortaya atılan iddialar kamuoyunu tedirgin ediyor.

6 Şubat depremlerinin ardından büyük yıkım yaşayan Malatya, yeniden inşa sürecindeyken kentte ortaya atılan iddialar kamuoyunu tedirgin ediyor.

Gazetecilerin ve yerel kaynakların aktardığına göre, şehirde siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları arasında endişe verici bir çıkar ağı oluşmuş durumda. İddialar, 1990’lı yıllardaki benzer karanlık dönemleri akıllara getiriyor.

Yapılan araştırmalarda, bazı siyasi ve bürokratik figürlerin kamu yararına hizmet etmek yerine yasa dışı yapılarla iş birliği yaptığı öne sürülüyor.

Siyaset sahnesinde meşru zeminde faaliyet gösteren bir takım isimler ile bazı sivil toplum temsilcileri ve il başkanlarının büyük ölçekli iş insanlarına “danışmanlık” yaptığı ve de bu ilişkilerden yüksek kazançlar sağladığı iddia ediliyor.

Söz konusu ilişkiler ağı yalnızca siyasetle sınırlı kalmıyor. Malatya’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının da bu yapı içinde yer aldığı ve kamu kaynaklarının, özellikle yeniden yapılandırma süreci çerçevesinde ranta dönüştürüldüğü belirtiliyor.

Yerinde dönüşüm projeleri, devlet kurumlarına yapılan malzeme tedarikleri ve organize sanayi bölgesindeki bazı fabrika işletmeleriyle ilgili ciddi usulsüzlük şüpheleri gündeme geldi.

Kentteki bazı kamu kurumlarında görev yapan müdürlerin, görevlerini kötüye kullanarak ihalelerden kişisel çıkar sağladığı siyasi bağlantılarını kullanarak görevlerini sürdürdüğü ve bu süreçte “vefa borcu” adı altında dönen ilişkiler sayesinde dolar bazında gelir elde ettikleri iddialar arasında yer alıyor.

Son olarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandığı ileri sürülen ve milyonlarca liralık kamu zararına yol açtığı belirtilen “lens vurgunu” kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Ancak olayla ilgili şimdiye kadar herhangi bir adli ya da idari işlem yapılmadığı, sorumlular hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığı ifade ediliyor.

Malatya’da yaşanan bu gelişmeler, vatandaşların siyaset kurumuna, bürokrasiye ve sivil toplum kuruluşlarına olan güvenini derinden sarsmış durumda.

Şehirdeki bu karanlık ilişkiler ağının, Malatya’nın yeniden ayağa kalkmasının önündeki en büyük engel olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

Kamuoyunda “Malatya Brezilya mı oluyor?” yorumlarına neden olan bu iddialar, şehirdeki yaşamı her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Vatandaşlar ise bir an önce bu olumsuz gidişata dur denilmesini bekliyor.

Bayram Güder

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!