yeşilyurt
Malatya
25 Aralık, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

İşte Özlenen Fotoğraf Karesi!


İşte Özlenen Fotoğraf Karesi!
Malatya, ne yazık ki yıllardır siyasi kısır çekişmelerin, bireysel hesapların ve ayrışmaların bedelini ağır şekilde ödeyen şehirlerin başında geliyor.

Malatya, ne yazık ki yıllardır siyasi kısır çekişmelerin, bireysel hesapların ve ayrışmaların bedelini ağır şekilde ödeyen şehirlerin başında geliyor.

Bu durum, hem Ankara’daki temsil gücümüzü zayıflattı hem de şehrin hak ettiği yatırımları almasının önünde ciddi bir engel olduğu kamuoyunda sıkça tartışılıyordu.

Daha önce de kaleme almıştım; AK Parti Malatya milletvekilleri ile il başkanlığının Ankara temasları uzun süredir ortak bir zeminde yürütülmüyordu. Ziyaretler çoğu zaman bireysel gerçekleşiyor, bakanlıklar ve üst düzey temaslar ayrı ayrı yapılıyordu.

Özellikle “kolektif siyaset yerine bireysel vitrin siyasetini tercih eden"AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Sıraç Kara Ölmeztoprak ve  diğer bazı milletvekillerinin de görüşmelerini çoğunlukla bireysel yürüttüğü kamuoyunun malumuydu.

Ancak dün akşam sosyal medyada karşıma çıkan bir fotoğraf karesi, işte tam da bu nedenle dikkatimi fazlasıyla çekti.

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım “Ali Bakan’ın siyasi yalnızlığı” başlıklı yazının dikkate alındığını mı tam olarak bilmiyorum ama ortaya çıkan tablo, Malatya adına uzun süredir özlenen bir görüntüyü yansıtıyordu.

AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Sıraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan ve AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu makamında birlikte ziyaret etmişler.

6 Şubat depremlerinin ardından son derece zor ve kritik bir süreçten geçen Malatya için bu ziyaret; yalnızca bir nezaket buluşması değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik mesajı açısından son derece kıymetli bir adımdır.

Şehrin yaralarının sarmaya çalışıldığı bu dönemde, Ankara’da tek ses, ortak akıl ve güçlü bir duruş sergilenmesi Malatya adına sevindirici ve umut verici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Yıllardır siyasi iç çekişmelerden yorulan Malatya halkının beklentisi bellidir:

Kişisel hesapların bir kenara bırakıldığı, şehrin menfaatlerinin her şeyin üzerinde tutulduğu bir siyaset anlayışı sergilemektir.

Temennimiz odur ki bu tablo devam eder ve bundan sonra Malatya’nın eksikleri ve sorunları Ankara’da daha güçlü, daha kararlı ve daha sonuç odaklı bir şekilde dile getirilsin.

Bu birlikteliğin sadece milletvekilleri ve il başkanlığıyla sınırlı kalmamasını; belediye başkanları, ilçe başkanları ve hatta bürokratların da dahil olduğu geniş bir ortak akla dönüşmesini arzu ediyoruz.

Sonuç olarak; halkıyla, siyasetçisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve bürokrasisiyle aynı hedef doğrultusunda kenetlenen bir Malatya, bu şehre gerçek anlamda katma değer kazandırır. 
İşte bu fotoğraf karesi, Malatya için çok anlamlı!?.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.