Malatya
21 Ağustos, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    40.94
  • EURO
    47.80
  • ALTIN
    4385.1
  • BIST
    11.27
  • BTC
    113478.30$

Hekimhan Cevizi Üreticinin Yüzünü Güldürüyor


Hekimhan Cevizi Üreticinin Yüzünü Güldürüyor
Hekimhan’da ceviz hasadına başlanırken fiyatların yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürüyor. 
 Malatya’da havaların soğumaya başlaması ile birlikte Hekimhanlılar ceviz hasadına başladı. Hasadın Ekim ayının sonuna kadar sürmesi beklenirken cevizin kilosunun bu sene 25 TL’ye kadar çıkması üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Kayısının para etmediğini ifade eden üreticiler, artık kayısı üretimini bırakıp cevize yöneleceklerini söylerken, ceviz hasadının da kayısıya göre daha kolay olduğunu belirttiler.



Cevizin kilosunun bu sene 25 TL olmasının kendilerini çok sevindirdiğini dile getiren üretici Ersin Kula, “Hekimhan cevizi ile meşhur olduğu için her yerde bir hasat başladı. Ceviz artık kayısıdan daha pahalı, millet kayısı yerine ceviz ve badem dikmeye başladı. Cevizin değeri katlandı. İnşallah kayısı ile gülmeyen yüzümüz ceviz ile gülecek” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!