yeşilyurt
Malatya
08 Ocak, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Çalık’tan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti


Çalık’tan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında İstanbul’da ağır yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede tedavi altında iken vefat eden Malatyalı Ramazan Sarıkaya’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi esnasında İstanbul’da Saraçhane’de askerlerin açtığı ateş sonucunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavi altında iken vefat eden demokrasi şehidi Ramazan Sarıkaya’nın ailesinin İstanbul’daki evini ziyaret eden Çalık, burada Sarıkaya ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletti.
Evli ve biri erkek dört çocuk babası olan demokrasi şehidi Sarıkaya’nın ailesi ile bir süre görüşen Çalık, bir süre hasbihal etti.
Taziye sonrası açıklamada bulunan Çalık, “Darbe girişimine karşı tüm milletimiz karşı koymuştur. Burada Malatyalıların ayrı bir özelliği var, Malatya darbe girişiminde 5 şehit vermiştir. FETÖ darbe girişimi esnasında Malatyalı olan 16 yaşındaki Engin Tilbeç, 57 yaşındaki Zekeriya Bitmez, 21 yaşındaki Erhan Dündar ve 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya İstanbul’da, 31 yaşındaki Fuat Bozkurt Ankara’da şehit düştü. Bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm Türkiye ve Malatyalılar şehitlerini asla unutmayacak ve demokrasiye daha fazla sahip çıkacaktır” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!