akparti
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2308.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70683.14$

Malatya Büyükşehir’de Yatırımlar Aralıksız Sürüyor

Malatya Büyükşehir’de Yatırımlar Aralıksız Sürüyor
Yazıhan İlçesi’ne bağlı Bereketli Mahallesi’nde devam eden kanalizasyon hattı çalışmalarını incelemelerinde bulunan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın kesin talimatı var. Her şeye rağmen yatırımlar yapılacak ve düştüğümüz yerden tekrar ayağa kalkacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yazıhan İlçesi’ne bağlı Bereketli Mahallesi’nin kanalizasyon altyapı çalışmalarına başladı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve Bereketli Mahalle Muhtarı Muharrem Aslan yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

BAŞKAN GÜRKAN HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYOR

Zor bir dönemde geçilmesine rağmen MASKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet etmeye devam ettiğini kaydeden Bereketi Mahalle Muhtarı Muharrem Aslan, “Yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlerden Allah razı olsun kanalizasyon hattımız hemen hemen bitmek üzere. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, Malatya’da içme suyu ve kanalizasyon altyapısı olmayan bir yer kalmayacak demişti. Son dönemlerde bir felaket yaşadık. Buna rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan hizmet etmeye devam ediyor. Mahallelim adına kendine teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Yapım İşleri Şube Müdürü Süleyman Taşdemir, “Bereketli Mahallesinde yaklaşık 5 kilometre kanalizasyon hattımızı yaptık.  250 kişilik fosseptiği tamamlayacağız. Bize bu imkanları veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

MASKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahin ise, “Şuan da hayatı normalleştirme noktasında buradaki programımızda olan işlerimizi hiçbir kesintiye meydan vermeksizin kanalizasyon hatlarını tamamladık. Abone bağlantılarımız devam etmektedir. Birkaç gün içerisinde bu proje kapsamında Bereketli mahallemizin kanalizasyon projesini tamamlamış olacağız. Akabinde de bu sene Yazıhan ilçemizde bir hayli yatırımımız var. Gövük, Buzluk ve Duracasu bölgesinde proje kapsamında bulunan işlerimizi tamamlayacağız. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda gerekli çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” dedi. 

MERT: ARA VERMEK YOK, ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

6 Şubat depremlerinin ardından kırsal kesimde artan nüfus nedeniyle o bölgelere yatırım yapmaya ve kapasiteyi arttırmaya çalıştıklarını belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın her şeye rağmen yatırım yapılması noktasında kesin talimatlarının olduğunu hatırlattı. Mert, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak hep beraber sahadayız. Depremin en çok yıprattığı yerlerden biride MASKİ Genel Müdürlüğüdür. Malum 135 bin tane bağımsız bölümün tamamı yıkılacak ve ağır hasarlı.  Ekip halinde bunlarla mücadele ederken bir yandan da zarar gören şebekelerin onarımını yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bize verdiği destekten dolayı tekrar teşekkür ediyoruz. Önemli olan düştüğümüz yerden ayağı kalkmaktır. Biz ekip halinde de ayakta durmaya çalışıyoruz. Sayın Başkanımızın bize verdiği sonsuz para ve destekten dolayı sahada çalışmaya devam ediyoruz. Yazıhan yaz geldiği zaman kayısı mevsiminde işçi sayısından dolayı sıkıntı çeken yöremizden bir tanesiydi. Ekip halinde hem burayı yönetmeye çalıştık, hem de merkezdeki deprem bölgelerini yönetmeye çalıştık. Şuan iyi bir noktaya geldik. Suyumuz Allah’a şükür 6 Şubat öncesine döndü. Zaten burada suyun içilebilirliğin de sıkıntı yoktu.  Yazıhan’da en son noktaya kadar suyu vermeye çalışıyoruz. Çünkü kullanım gerçekten nüfusun kat kat üstünde. Ona göre hesap yapıyorsunuz. İşte Bereketlinin nüfusu ne kadarsa bunun yüzde 30-40 fazlasına su veriyorsunuz. Şu an Bereketli ve diğer mahallelerin nüfusu çok arttığı için herkese yetişmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız Bereketli bölgemize yaklaşık 5 kilometre bir hat yenilemesi yaptı. Yıllardır beklenen bir sıkıntıydı kanalizasyon noktasında. Sadece burada bölgede değil Durucasu’daki pompalarımızı da büyütüyoruz. Yeni bir depomuz yoktu. 600 tonluk büyük bir depo yapıyoruz. Arkadaşlarımızın orada ayrı bir emekleri var. Kendi cazibesi ile getirmek için Medik Barajı’nın yanından ciddi bir yol açtılar. Ödenek bulabilirsek orayı da hızlı bir şekilde ihale edip suyumuzu o şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bereketlimize Yazıhan’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

mücahit

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!