mormaş yeni
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67837.399$

NE OLURSUNUZ BİZİ FUTBOL SEVGİSİNDEN MAHRUM ETMEYİNİZ.?’

13 Mayıs 2024, Pazartesi 04:19

Asrın felaketi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yaptığı başvuru ile depremden dolayı 1. Lig’de maçlara çıkmayan Yeni Malatyaspor’da Başkan Adil Gevrek ve yönetimi bugün düzenlediği basın toplantısı ile kulübün borç durumu ve önümüzdeki sezon ile ilgili sitemlerde bulunarak,Malatya'nın yöneticilerine  inceden gönderme yaptı.! 

Kulübün  15 milyon Euro güncel boru olduğunu ancak bunu yarıya düşürebileceklerini de ifade eden Başkan Gevrek, 18 kiralık, 12 profesyonel 30 futbolcu, bu ligde oynayacak 4-5 oyuncu var. Bu kadroyla ligde mücadele etmemiz imkansız açıklamasında bulundu. 

Adil Gevrek bugünkü basın toplantısında bu şehrin ileri gelenleri,siyasileri,iş insanları STK’ları Yeni Malatyaspor’a sahip çıkmaz ve destek olmazsa bu takım amatöre kadar düşer gibi net mesaj verdi.! 

Evet Malatya olarak yıkılmış çökmüş bir şehirde zor günler yaşıyoruz.   

Malatya bir futbol kentidir. 

Dünya’da 3 milyon civarında malatyalı yaşıyor. 

Yeni Malatyaspor,Türkiye’de ateşli taraftarıyla, futbol sevdası ile ön planda olan ve her zaman süper ligi hakeden bir camiadır. 

Milletvekillerimiz ve yeni seçilen belediye başkanlarımızın en çok kurduğu cümle hep birlikte Malatya’yı ayağa kaldıracağız sözlerini sıkça duyuyoruz.! 

Geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,Yeni Malatyaspor’un borcu bir çok kulübe göre az,Yeni Malatyaspor’u ayağa kaldırma noktasında,öncelikle Stadyum ve tesislerin eksiklerini gidererek,gereken desteği vereceklerinin sözünü vermişti. 

Ancak bazı siyasilerimiz maalesef Adil Gevrek’e güvenmediklerini öne sürerek kulübün kurtuluşuna engel olarak ayak vurdukları iddia ediliyor.?! 

Yazık günah kişisel egolarınız için bu şehrin kaderiyle oynamayın çok bilmiş bazı  siyasetçilerimiz.! 

İnşallah bu şehrin akil insanları siyasileri birlik ve beraberlik için malatya’yı ayağa kaldırma mücadelesine Yeni Malatyaspor’umuzuda dahil ederek,hem Malatya’yı hemde Yeni Malatyaspor’umuzu ayağa kaldırma noktasında önemli katkıda bulunurlar.! 

Zaten yıkılmış virane olmuş bir şehirde insanların psikolojisi tamamen çökmüş durumda,sosyal aktivite anlamında morale ve desteğe ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte,birde Yeni Malatyaspor’umuza sahip çıkılmaz ise ve kaderine terkedilirse,ikinci kez yıkılmış oluruz.! 

Borç batağında olan, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri Yeni Malatyaspor’a destek olacak durumda değiller şimdilik.! 

Önceki yönetimin 17 milyar TL (katrilyon) ile borç batağına sürüklediği,Malatya Büyükşehir Belediyesinin hali içler acısı,ancak burada yeni göreve başlayan başkan Sami Er’e çok iş düşüyor. 

17 Milyar borcun yanında 500 milyon TL borç çerez parası gibi neredeyse,çünkü 500 milyon TL Yeni Malatyaspor’u temize çıkarır ve borcu sıfırlanırlarak transfer tahtası açılarak sarı siyahlı kulübün önü açılır.! 

Başkan Er,elini taşın altına koyarak,büyük fedakarlıklar yaparak şehrin dinamiklerini harekete geçirip,birlik ve beraberlik içinde tek yürek olup,Malatya’nın akil insanları Siyasileri STK’ları ve iş insanlarını tertipleyeceği  bir organizasyon ile inşallah,Yeni Malatyaspor’umuzun kurtuluş reteçesini hazırlarlar.! 

500 Milyon borç Malatya için kapanmayacak bir borç değil.! 

Öncelikle şehir olarak Adil Gevrek’e güvenmemiz gerekiyor.! 
Ortaya çıkan adaylara baktığımda, Adil Gevrek,bu takımı düzlüğe çıkaracak tek isim diye düşünüyorum, çünkü her dönem ortaya çıkan aç karnını doyuramayan bazı adaylar bol kesenden sallayarak suni gündem yaratmaktan başka öteye gidemedikleri gibi gündemi boş yere meşgul ediyorlar.! 

Sayın Gevrek,Türkiye’de futbol çarkının nasıl döndüğünü,kulüplerin nasıl profesyonel anlamda yönetildiğini  iyi bilen tecrübeli bir yönetici olduğu için destek verilmeli diye düşünüyorum. 

Aynı zamanda kulübü bırakmaya da hazır olan Adil Gevrek’e güvenmiyorsanız,o zaman kulübün anahtarını güvenebilceğiniz bir başkan adayı bulup kulübü teslim edebilirsiniz.! 

Burdan Yeni Malatyaspor’un kurtuluşunda önderlik yapacak olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e sesleniyorum. 

Sayın Başkanım size bu kutsal görevi veren,malatyalıların sizden beklentisi büyük,yıkılmış ve çökmüş bir şehirde,Malatya’yı ayağa kaldırma sloganınıza Yeni Malatyaspor’u da eklersiniz bu takıma sahip çıkar iseniz bu şehire adınızı altın harfler ile yazdırırsınız,o zaman Malatyalılar sizi bağrına basar.!   

Sayın Başkanım Malatya için vizyonel projelerin hazırlıklarını yapıyorsunuz,ancak  Malatya’yı Paris yapsanızda,Malatyaspor’a sahip çıkmaz iseniz,Malatya’ya yapacağınız yatırımlar ve projeler gölgede kalır.! 

Son olarak bu şehrin akil insanlarına,yöneticilerine  ve iş insanlarına sesleniyorum, ne olur bizi futbol sevgisinden mahrum etmeyin ,lütfen hep beraber Malatyaspor’umuza sahip çıkalım.!

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/ne-olursunuz-bizi-futbol-sevgisinden-mahrum-etmeyin-40926

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.