Malatya’da Fon Depremi!

Malatya’da aldığımız bilgilere göre yaklaşık 200 milyon dolarlık Fon trafiği yaşandığı iddia ediliyor.Şehrin önemli kayısı ihracatçılarından Eroğlu Tarımın konkordato ilan öğrenildi.

Malatya’da Fon Depremi!
Haberler'de Abone Ol

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’yi sarsan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran fon olayı, bu kez Malatya ayağında deprem etkisi yarattı.

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya’nın da adının geçtiği, 2 milyar 170 milyon liralık fon vurgunu iddiasıyla Türkiye’nin gündemine oturan olayda, Malatya’dan da önemli isimlerin bulunduğunu geçtiğimiz günlerde kaleme almıştım.

Bugün elimize ulaşan bilgiler, Malatya iş dünyasında da fon olayına ilişkin ciddi iddiaların bulunduğunu ortaya koyuyor.

İddialara göre, Malatya’nın önde gelen iş insanlarından bazıları fona milyonlarca lira kaptırırken, bazı isimlerin ise bu süreçte önemli kazançlar elde ettiği öne sürülüyor.

Kayısı sektöründe konkordato iddiası

Malatya’nın tanınmış kayısıcı iş insanlarından Mustafa Eroğlu’nun iflasını ilan ettiği yönünde bilgiler geldi.

Eroğlu’na ait tarım ürünleri, kuru kayısı ve kayısı çekirdeği işletmesiyle faaliyet gösteren şirketin geçtiğimiz hafta konkordato sürecine girdiği, daha sonrasında ise şirkete kayyum atandığı ifade edildi.

Söz konusu gelişmelerin fon olayıyla bağlantısının olup olmadığı ise henüz netlik kazanmış değil.

Malatya’da 200 milyon Dolar fon iddiası

Malatya’da otel, hastane ve kayısı sektörlerinde faaliyet gösteren E.G. isimli iş insanının fondan 500 milyon TL kazandığı iddia ediliyor.

Bir diğer önemli iddia ise Malatya’nın kayısı ve gıda sektöründe önde gelen firmalarından Kırıcılara ait şirketle ilgili.

Söz konusu şirketin de fona 800 milyon TL kaptırdığı öne sürülüyor.

Malatya iş dünyasında birçok önemli ismin milyonlarca liralık kazanç elde ettiği veya ciddi kayıplar yaşadığı yönündeki iddialar da gündeme gelmeye devam ediyor.

Ancak şu ana kadar elimize ulaşan bilgilerin tamamı doğrulanmış değil. Bazı isimler ve rakamlar konusunda net bilgilere ulaşamadığımız için şimdilik daha fazla isim paylaşamıyoruz.

Malatya ayağında soruşturma derinleşebilir

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamalarının ardından fon soruşturmasının önümüzdeki günlerde daha da derinleşmesi bekleniyor.

Soruşturmanın Malatya ayağında da yeni gelişmelerin yaşanabileceği, iddialara konu olan isimlerin ve para hareketlerinin daha net ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Malatya’da iş dünyasını yakından ilgilendiren bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde daha fazla gündeme gelmesi beklenirken, kamuoyunun merak ettiği en önemli soru ise şu:

Fon olayında Malatya’dan kimler vardı, kimler kazandı, kimler milyonlarca lira kaybetti?

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında bu soruların yanıt bulması bekleniyor.


 

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.