Programda Erken Teşhisin Önemine Dikkat Çekildi
GÜNDEMMalatya’da Meme Kanserini önleme ve erken teşhisi için ‘Kanser Hastalığı Farkındalık Programı' düzenlendi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilisi Selma Felek ise, kanserle mücadeleye her platformda hız kesmeden devam ettiklerini dile getirerek “Kanser herkesin çok korktuğu ve umutsuzluğa neden olan bir hastalık. Biz de kadınlarımızı bilinçlendirmek için bu faaliyeti planlayalım dedik. İnşallah güzel şeylere vesile olur. Meme kanseri erken teşhis ile atlatılabilir. Bunun için erken teşhis çok önemli. Bu bilinçle hareket etmemiz ve ettirmemiz lazım” dedi.
AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan da, programa destek verdikleri için mutlu olduklarını kaydederek, “Bizler Kadın Kolları olarak kadınların olduğu her yerde varız. Mağdur olan her kadının yanındayız, elimizden geldiğince kadınlarımızın tüm sıkıntılarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da kadınlara büyük değer veriyor. Bizler de Cumhurbaşkanımızdan aldığımız destekle yolumuza devam ediyoruz. Kanserle mücadelede de sonuna kadar kadınlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kürsüye Meme Kanseri tedavisi gören kadınlar çıkarak hastalıkla ilgili tecrübelerini ve mücadelelerini diğer kadınlara anlattı.
İlginizi Çekebilir