© Maldia Haber

Malatya’da FETÖ Operasyonu 3 Kişi Tutuklandı

Malatya’da, FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik operasyonda 6 kişi yakalanırken, haklarında hüküm verilmiş olan ve arama bulunan 3 şahıs da çıkarıldıkları adliyece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda FETÖ/PDY Terör Örgütü TSK Mahrem yapılanması içerisinde ardışık aramaları tespit edilen şahıslar ile örgütün iletişim sistemlerinden By-Lock kullanıcısı olduğu tespit edilen şahıslara yönelik polis çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen soruşturma kapsamında, Malatya merkezli 4, İstanbul 1 ve Antalya 1 olmak üzere toplam 6 şahsa yönelik yapılan operasyonda 6 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

 

Bu arada Gözaltına alınanlar çıkarıldıkları adli makamlarca 2 astsubay şahsın tutuklanmasına, 4 şahsın da TCK md. 221 Etkin Pişmanlık Hükümlerinden Faydalanması nedeni ile Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmasına karar verildi.

 

Bu arada, KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince, FETÖ/PDY Terör Örgütü Malatya mütevelli heyetinde faaliyet gösteren şüphelilerin kesinleşmiş hapis cezalarına yönelik yakalama kararına istinaden yapılan operasyonla 8 yıl 9 ay kesilmiş cezası mevcut olan İş insanı Kubilay Karaaslan 6 yıl 3 ay kesilmiş cezası mevcut Avukat Mehmet Alper Dabağ le 7 yıl 6 ay kesilmiş cezası mevcut iş insanı  Ömer Faruk Nalçacı isimli örgüt mensupları yakalanarak çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER