Malatya'da CHP'liler Atatürk Anıtına Yürüdü
GÜNDEMMalatya’da CHP’liler bazı sivil toplu kuruluşları ile birlikte meşalelerle birlikte Atatürk Anıtı’na yürüdü.
Çeşitli sloganlar ve Türk Bayrakları ile yürüyen grup Atatürk Anıtı alanına geldikten sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 10 Ekim 2015’te Ankara saldırısında hayatlarını kaybeden CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyelerinin de unutulmadığı etkinlikte CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış kısa bir konuşma yaptı.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz 19 Mayıs’ın bir halk hareketi olduğunu belirterek, “Samsun’da yakılan ateş, meşale Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaştı” diye konuştu.
19 Mayıs’ın özgürlük olduğunu vurgulayan Kiraz, “Ulu Önder Atatürk, ‘Gençler Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz’ diyerek gençliğe olan güvenini ortaya koymuş ve Cumhuriyeti gençlere emanet etmişti. Gençlik bugünde yarında bu alanda olduğu gibi eserine emaneti sonsuza kadar sahip çıkmaya devam edecektir. Buradan Ulu Önderimizi ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ile anarken senin Samsun’da yaktığın meşale bizlere ışık tutmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir