"Ülke Terör Cehennemine Döndü"
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 1 Kasım genel seçimleri sonrası Türkiye’nin tam anlamıyla bir terör cehennemine döndüğünü, 2002 yılında sıfırlanan terörün günümüzde yeniden en temel sorun haline geldiğini belirtti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakmasına da değinen Ağbaba, “Bu dönemde bir darbe yaşandı. 28 Şubat dönemiyle beslenip büyüyen AK Parti 28 Şubat döneminde daha büyük bir darbe yaşadı. Gelen bir talimatla Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı bırakmak zorunda kaldı.Kimin seçtiği bir başbakan halkın seçtiği bir Başbakan yüzde 49 seçilen bir Başbakan bir darbe ile ve bir kişini keyfi sonuçunda Başbakanlıktan edildi.bir darbe ile düşürüldü. Ne dedi başbakan açıklamasında? ‘Benim arzum dışında, iradem dışında ben bu işi bırakıyorum’ dedi. ‘Yoruldum’ falan demedi. Niye bıraktı? Birisi istemediği için. Niye istemedi? Terör sorununu çözemediği için mi? Mesele ekonomik sorunları çözemediği için de değil. Mesele birilerinin tam anlamıyla hem fiziken, hem ruhen birine tamamen teslim olması gerekiyordu. Yeni başbakanın düşük profilli biri olması isteniyor. Çok sayıda düşük profilli başbakan adayı var Ak Parti’de. Malatya’da milletvekilleri içinde daha fazlası var” diye konuştu.
Kilis’e atılan füzeler sonrası şehir insanının kenti terk etmesini de değerlendiren Ağbaba, “Türkiye tarihinde ilk kez toprak kaybetmeye devam ediyor. Türkiye’nin bir ilinin, yani Kilis’in nüfusunun yaklaşık yüzde 80’i göç etmiştir. Değerli arkadaşlar Kilis’in bu hale gelmesinde biz sorumlu değiliz. Kilisin bu hale gelmesinin sorumlusu oradaki Suriye’deki muhalefete ve IŞİD’e silah gönderen anlayıştır” şeklinde konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) toplantısında yaptığı konuşmayı da anımsatan Ağbaba, “Bizim bazen ne söylediğimiz AK Parti medyası tarafından önemli olmuyor. AK Parti medyasının nasıl yansıttığı oluyor. Sanki biz savaş çığırtkanlığı yapmışız, sanki biz ‘gel savaşalım’ demişiz gibi. AK Parti medyası böyle bir görüşü öne çıkarmaya çalışıyor. ‘CHP kan dökülmesini istiyor’ şeklinde lanse ediyor. Ancak şunu söylemek lazım: Türkiye’de önümüze dayatılan bir sistem var. ‘Laikliği yok edeceğiz’ diyorlar. ‘Biz başkanlığı getireceğiz, her şeyi tek adam yönetecek’ diyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın, bu işi, cumhuriyetin kurucu değerlerinin değişmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli her ne olursa olsun. CHP’liler bu bedeli ödemeye hazırdır. CHP her şeyi yapacaktır, bunu geçirtmeyecektir” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir