"Türkiye'yi Gelecek Nesillere Emanet Etmek İstiyoruz"
GÜNDEMReferandum çalışmaları kapsamında Malatya'nın Darende ilçesini ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bir ve beraber Türkiye'yi gelecek nesillere emanet etmek istiyoruz” dedi.
“Bu sistemle maalesef hızlanamıyoruz”
Vatandaşlara hitap eden Bakan Tüfenkci, 16 Nisan’da vesayet odaklarının tarihe gömüleceğini ifade ederek, “Türkiye'nin üniter yapısını koruyabilmek için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek istiyoruz” diye konuştu.
Tüfenkci, 16 Nisan’ın Türkiye için dönüm noktası olduğuna işaret ederek, "Sizler karar vereceksiniz, Türkiye istikrara kavuşacak, Türkiye uzlaşmaya, birliğe, beraberliğe kavuşacak. Biz Cumhurbaşkanlığı hükumeti modeline geçmeyi özellikle Türkiye'nin geleceği, bekası için devletimizin istikrarlı bir şekilde büyümesi için ezanımızın susmaması, bayrağımızın göklerde dalgalanması için istiyoruz. Ve yine Türkiye’nin üniter yapısını koruyabilmek için cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçmek istiyoruz. Bu model araba, bu sistem ile maalesef hızlanamıyoruz, hız alamıyoruz ve biz ne kadar değişiklik yaparsanız yapın, ne kadar tek başınıza iktidar olursanız olun, bir yere kadar, ondan sonra tıkanıyorsunuz. Vatanı, gelecek nesillere bir bütün olarak, üniter yapımızı koruyarak, birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak gelecek nesillere emanet etmek istiyoruz. Onun için de güçlü yönetimler oluşturmak istiyoruz. Onun için güçlü meclisler oluşturmak istiyoruz. Onun için güçlü yargı oluşturmak istiyoruz, onun için gençlerin önünü açıyoruz" diye konuştu.
Bakan Tüfenkci’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve partililer eşlik etti.
İlginizi Çekebilir