Sağlık Bakanlığı'dan 9 adet Ambulans Takviyesi
GÜNDEMMalatya’ya Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 9 adet ambulansın teslim töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürü Nail Umay’ın, Malatya 112 Sağlık Birimi hakkındaki sunumunun ardından konuşan Bakan Tüfenkci, AK Parti’nin hükümete gelmesiyle birlikte sağlık alanında hizmetleri arttırdıklarını belirterek, “Yapmış olduğumuz hizmetlerle de taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir hizmet zinciri oluşturduk. Özellikle bazı kesimler eski hizmetleri yenisi ile kıyaslamadan bir takım karalama kampanyası yapsalar da bugünkü tablo her şeyi özetliyor” diye konuştu.
2002 öncesindeki ambulansların birçoğunun standartların altında olduğunu ifade eden Tüfenkci, şuan Türkiye’nin her tarafındaki acil müdahale ambulanslarının standartları yüksek olduğunu söyledi. Helikopter ambulans, deniz ambulansı, uçak ambulans ve 4x4 gibi ambulanslarla da artık birçok ülkenin gıpta ettiği acil müdahale ekiplerine sahip olduklarını belirten Tüfenkci, Malatya’ya yeni gelen 9 yeni ambulansın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Sunumun ardından 9 yeni ambulans kurdele kesimiyle hizmet vermeye başladı. Açılışın ardından ambulansta inceleme yapan Bakan Tüfenkci, yeni ambulansların hem hasta hem de sağlık çalışanının rahatı noktasında daha yüksek standartta sahip olduğunu söyledi.
Öte yandan 9 yeni ambulansın ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya’ya 3 adet daha 4x4 özelliğinde yeni ambulans verdiği belirtildi.
İlginizi Çekebilir