Ramazan Ayı Boyunca 100 Bin Kişiye İftar Verildi
GÜNDEMBattalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın Ramazan ayını dolu dolu yaşandığını söyleyerek, Ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile yaklaşık 100 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini belirtti.
15 Temmuz Millet Meydanında kurulan Battalgazi Belediyesi İftar Çadırında ve kurulan sahnede yapılan etkinliklerde her kesimi kucaklayan bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Gürkan, “Biz insanları kucaklamak durumundayız.
Ramazanın lafzı da Bayramın temeli de odur. İslam’ın esası da odur. Yani farklı görüş ve düşünceleri o şehrin zenginliği olarak algılıyoruz. Zaten biz özellikle sivil toplum örgütlerinin yetkililerini burada ağırlarken de Malatya'nın her kesiminin, her görüşünün burada yansıtılmasına gayret ettik. Bu programlara Malatya'nın bütününü katmaya gayret ettik. Ortak Paydamız Malatya dedik. Mazisine layık istikbale hazırlamak için biz buradayız dedik. Biz belediye başkanlığını sadece günüz için değil, geçmiş bin yılların, gelecek yüzyılların vizyonu içinde değerlendirdik. O yüzden bizim burada atacağımız temeller Malatya'nın gelecekteki sosyal barışının temeli olacaktır. Bizler şehrül emir bütünleştirici ve kucaklayıcı bir söylem dilini gerçekleştirmemiz gerekir. Zaten bizim 16 Nisan Referandumunun da temeli bütünleştirici, kucaklaştırıcı ve ötekileştirmenin önüne geçecek bir Referandumu gerçekleştirdik. Bizim burada yaptığımız şeyde toplumun tüm kesim ve kesitlerinin düşüncelerini harman edip ortak paydamız Malatya üzerinde hareket etmeye gayret ettik. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın da bu konudaki beyanatları da toplumu kucaklama yönündedir ve Türkiye vizyonu ile örtüşmektedir diye düşünüyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir