Malatya’dan Gazze’ye Uçurtmalarla Mesaj!
GÜNDEMGazze’de devam eden İsrail zulmünde siviller ve özellikle çocuklar üzerindeki ağır etkilere dikkat çekmek amacıyla Malatya’da öğrenciler gökyüzüne uçurtmalar bıraktı.
Gazze’de devam eden İsrail zulmünde siviller ve özellikle çocuklar üzerindeki ağır etkilere dikkat çekmek amacıyla Malatya’da öğrenciler gökyüzüne uçurtmalar bıraktı. 100. Yıl Kent Parkı’nda düzenlenen programda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, “İnancı, etnik kökeni ne olursa olsun biz hep mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.
İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliam ve zulme tepkiler devam ederken, özellikle sivillerin yaşamını yitirmesi, çocukların güvenlik, barınma ve temel ihtiyaçlara erişim konusunda karşı karşıya kaldığı insani koşullar Malatya’da düzenlenen etkinlikle gündeme taşındı.
“Gökyüzü Çocuklara Kalsın” sloganıyla 100. Yıl Kent Parkı’nda gerçekleştirilen programa çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, Filistin’deki yaşıtlarıyla dayanışma amacıyla Türk ve Filistin bayraklarının renklerini taşıyan uçurtmaları gökyüzüne bıraktı.
Öğrenciler Filistinli Yaşıtları İçin Uçurtma Uçurdu
Etkinlikte çocukların savaşlardan uzak bir dünyada yaşaması gerektiği mesajı verildi. Öğrencilerin uçurduğu uçurtmalarla “Uçurtmalar vurulmasın, gökyüzü çocuklara kalsın” çağrısı yapıldı.
Programda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz da Gazze’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Türkiye’nin hak, hukuk ve adalet anlayışından yana olduğunu söyledi.
Yavuz: “Mesajımız Hak, Hukuk Ve Adalettir”
Türkiye’nin yalnızca kendi coğrafyasına değil tüm dünyaya söyleyecek sözü bulunduğunu ifade eden Yavuz, “Tüm dünyaya mesajı olan bir milletiz. Mesajımız hak, hukuk, adalettir. Haklının yanında yer almaktır, zulme karşı çıkmaktır. Onun için diyoruz ki uçurtmalar vurulmasın, gökyüzü çocuklara kalsın” ifadelerini kullandı.
“İnsanlık Sessiz Ve Suskun”
Gazze’de yaşananlara dikkat çeken Yavuz, uluslararası toplumun tepkisini de eleştirerek, “Bugün dünyanın gözü önünde bir halk soykırıma tabi tutuluyor. Çocuklar, yaşlılar, kısacası herkes katlediliyor. Ve maalesef insanlık sessiz ve suskun. Bu duruma maalesef yeterince tepki verilmiyor” dedi.
Yavuz, konuşmasında “Siyonizmin esir aldığı dünya hâlâ maalesef uyandırılmayı bekliyor. İnşallah uyandırma hareketi bu topraklardan neşet edecektir” ifadelerine de yer verdi.
“Mazlumların Yanında Yer Almaya Devam Edeceğiz”
Türkiye’nin zulme karşı sesini yükseltmeye devam edeceğini belirten Yavuz, insanların inancı veya etnik kökeni üzerinden ayrım yapmadıklarını ifade etti.
Yavuz, “Biz yine hak, hukuk haykırmaya devam edeceğiz. İnsanlığın yanında yer almaya devam edeceğiz. İnancı, etnik kökeni ne olursa olsun biz hep mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Biz Barışın Ve Kardeşliğin Yanındayız”
Öğrencilerin etkinlikle dünyaya önemli bir mesaj verdiğini kaydeden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün evlatlarımız buradan tüm dünyaya mesaj veriyor. Görsünler, biz barışın yanındayız. Kardeşliğin yanındayız ve dünyaya barışı hakim kılacağız. Ben evlatlarımızın gözünde bu umudu, bu arzuyu gördüm ve çok mutlu oldum.”
Konuşmaların ardından öğrenciler Filistin’deki yaşıtları için hazırlanan uçurtmaları gökyüzüne bıraktı. Etkinlik, çocukların barış ve kardeşlik mesajlarıyla sona erdi.
İlginizi Çekebilir