Malatya'da İşsiz Sayısı 24 Bin
GÜNDEMMalatyada işsiz sayısının 24 bin, TRB1 bölgesinde 52 bin olduğu bildirildi.
Sosyal durumlarına göre işsiz sayıları şöyle: “Kayıtlı 24 bin 20 işsizin sosyal durumlarına göre dağılımı, kurum veri tabanına kayıtlı iş arayanların yüzde 95,87’sinin normal statüde iş arayanlardan oluşmaktadır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı yüzde 3,48 iken, eski hükümlülerin oranı yüzde 0,64 olarak istatistiklere yansımaktadır."
Cinsiyetlerine göre dağılımına bakıldığında, kayıtlıların yüzde 38’inin kadın, yüzde 62’sinin erkek iş arayanlar olduğu görüldü. Kayıtlı işsizlerin büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşuyor. 15-29 yaş aralığında değerlendirildiğinde, bu gruptaki işsizlerin 11 bin 429 kişi, toplam işsizler içindeki oranı yüzde 47,58. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu yüzde 14,13 ile 25-29 yaş grubu olurken ikinci sırada yüzde 12,19 ile 20-24 yaş grubu geliyor. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu yüzde 9,62 ile 25-29 yaş grubu olup ikinci sırada yüzde 7,60 ile 20-24 yaş grubu yer alıyor.
2014 Mayıs ayı sonu itibariyle Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü tarafından özel sektörde 2 bin 186 kişi işe yerleştirildi. Kamu ve özel sektörde olmak üzere bin 537’si erkek, 710’u kadın 2 bin 247 kişinin işe yerleştirildiği tespit edildi. Cinsiyetlerine göre meslek grupları irdelendiğinde erkeklerde en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubu yüzde 85 ile nitelik gerektirmeyen meslekler olurken, kadınlarda en yüksek istihdam yüzde 81 ile nitelikli tarım, ormancılık ve su ürünleri çalışanları meslekler grubunda olduğu görüldü.MALATYA
İlginizi Çekebilir