Malatya’da Şehit Ailesinin Bitmeyen Acısı
GÜNDEMŞehit Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın kardeşi Emrah Ertan’ın trafik kazasında yaşamını yitirmesi, yıllardır evlat acılarıyla sınanan Ertan ailesini bir kez daha yasa boğdu.
Şehit Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın kardeşi Emrah Ertan’ın trafik kazasında yaşamını yitirmesi, yıllardır evlat acılarıyla sınanan Ertan ailesini bir kez daha yasa boğdu. Daha önce üç oğullarını kaybeden Ali ve Zennure Ertan çifti, bugün dördüncü erkek evlatlarını da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı.
Çevreyolunda geçirdiği motosiklet kazasının ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 27 yaşındaki Emrah Ertan, bugün Malatya Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze töreninde acılı baba Ali Ertan ile anne Zennure Ertan güçlükle ayakta durabildi. Evlatlarının tabutuna sarılan aile fertleri gözyaşlarına hakim olamadı.
Ertan ailesinin yaşadığı acının yıllara dayanan ağır bir geçmişi olduğu öğrenildi. Yaklaşık 32 yıl önce meydana gelen trafik kazasında ailenin çocukları Emrah ve Burak Ertan hayatını kaybetti. Acılı çift, 1999 yılında dünyaya gelen erkek çocuklarına, kazada kaybettikleri oğullarının anısını yaşatmak için Emrah ismini verdi.
Ancak kader bu kez de benzer bir acıyı yaşattı. Emrah Ertan da ağabeyi gibi bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Ailenin bir diğer evladı olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ise 22 Haziran 2012 tarihinde Doğu Akdeniz üzerinde görev uçuşu sırasında Suriye tarafından düşürülen Türk keşif uçağında şehit olmuştu.
Böylece Ali ve Zennure Ertan çifti, hayatları boyunca dört erkek evlatlarını toprağa vermenin tarifsiz acısını yaşadı. Dört erkek ve bir kız çocuğu bulunan aileden geriye yalnızca kız çocukları kaldı.
Malatya Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine Malatya Valisi Seddar Yavuz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Serdar Akkoyun, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, MHP Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, şehit yakınları derneklerinin temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından Emrah Ertan, gözyaşları ve dualar eşliğinde aile mezarlığında toprağa verildi.
İlginizi Çekebilir