© Maldia Haber

Malatya’da 'Orman Benim' Kampanyasına Yoğun Katılım

Malatya’da “Orman Benim” kampanyası kapsamında orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Seddar Yavuz, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Malatya’da, orman yangınlarının önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen “Orman Benim” kampanyasına destek verildi.
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatlarıyla 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, ormanlık alanlarda temizlik yapılarak yangın riskine dikkat çekildi.
 
Programa Malatya Valisi Seddar Yavuz, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, Bölge Müdür Yardımcısı Mevlüt Çetin ve Malatya DKMP Müdürü Mehmet Cengiz Doğan katılım sağladı. il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Etkinlikte konuşan Vali Seddar Yavuz, ormanların korunmasının gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan biri olduğunu belirterek, “Doğamızı korumak; geleceğimizi, nefesimizi ve yarınlarımızı korumaktır. Daha yeşil, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir gelecek için çocuklarımızla birlikte doğaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Unutmayalım; bir kıvılcım yalnızca ormanı değil, geleceğimizi de yakabilir” dedi.
 
Programda öğrenciler ve vatandaşlar, ormanlık alanlarda çevre temizliği yaparak yangınlara karşı duyarlılık mesajı verdi.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER