Malatya’da Öğrenciler Arguvan’ın Tarihi Dokusunu İnceledi
GÜNDEMMalatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı 3. sınıf öğrencileri, Arguvan ilçesini ziyaret etti.
İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı 3. sınıf öğrencileri, Arguvan ilçesini ziyaret ederek tarihi dokuyu inceledi ve ilçe merkezine yönelik proje fikirleri geliştirdi.
Öğrenciler, beraberlerinde Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Doç. Dr. Ahmet Salih Günaydın ve Araştırma Görevlisi Merve Ergan ile ilçe merkezini, Nazım Hikmet Meydanı, Hurşit Eren Parkı ve İnönü Caddesini gezip fotoğraf ve video çekimleriyle incelemelerde bulundu.
Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, gençlerin bakış açısının ilçenin çehresinin yenilenmesinde önemli olduğunu vurgulayarak, “Gelenekselliği koruyarak küçük dokunuşlarla Arguvan’ımızı daha modern bir görünüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin projelendirme ve çalışmaları bu süreçte çok değerli” dedi.
İlginizi Çekebilir