© Maldia Haber

Malatya’da Av Yasağını İhlal Edenlere Ceza!

Malatya’da iç sularda sürdürülen su ürünleri denetimlerinde, av yasağına uymadığı belirlenen kişilere idari yaptırım uygulandı.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Arguvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Arguvan Jandarma Komutanlığı ekiplerince Arguvan ilçesindeki iç sularda eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.
 
Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yapılan kontrollerde, yürürlükte bulunan av yasağına aykırı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen kişilere 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında gerekli idari yaptırımlar uygulandı.
 
Yetkililer, Arguvan’daki iç sularda 1 Nisan ile 30 Haziran tarihleri arasında sazangillerin ticari ve sportif (amatör) amaçlı avcılığının yasak olduğunu hatırlatarak, vatandaşların kurallara hassasiyetle uyması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği vurgulanırken, doğal zenginliklerin korunmasının ortak sorumluluk olduğu ifade edildi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER