© Maldia Haber

Malatya’da, Adil Gevrek’e Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özköse, kulübün mali krizini ve Başkan Adil Gevrek'in yönetim tarzını eleştirerek istifa çağrısında bulundu.

Yeni Malatyaspor'da görevi devraldıktan malatyalılara ve spor camiasına umut dağıtan,ve gelinen noktada hiç bir ilerleme kaydetmeyen Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek,kredisini her geçen gün tüketmesi tepkilere neden oluyor.!

Sözcü gazetesinin haberine göre;Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özköse, kulübün finansal durumuna erişim sağlanamadığını belirterek, Başkan Adil Gevrek'e istifa çağrısında bulundu.

Özköse, Gevrek'in, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremde hayatını kaybeden Ahmet Eyüp Türkaslan için "400 bin TL alacağını ödeyeceğim" demesine rağmen, sekiz aydır bu ödemenin yapılmadığını vurguladı.

Malatyaspor, 6 Şubat 2023'teki deprem sonrası tesislerinin yıkılması ve sahasının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle 2022-2023 sezonunun geri kalanında lig maçlarına çıkamadı.

Kulüp, 2023-2024 sezonunda ligden çekildi ve 2024-2025 sezonu için geri dönüş planlarına devam etmekte. 23 Temmuz 2023'te yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da ise Adil Gevrek yeniden başkan olarak seçildi.

20 Nisan 2024 tarihinde yapılan bir duyuruya göre, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özköse, "itibar zedeleyici görüşmeler ve ikili ilişkilere girdiği" gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

(Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özköse)

Özköse, göreve başladığı günden bu yana yaşananlar hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı:

"Adil Gevrek ile daha önceden tanışıklığımız yoktu. Bu süreçte bir arkadaşımızın vasıtasıyla tanıştık. Bizi davet etti. O duygusallıkla Malatyaspor'a bir yardım edelim, taşın ucundan tutalım ve problemleri çözelim diye girdik işin içine. Bu süreçte şeffaf, objektif bir işin içine girelim diye düşündük. İlerleyen süreçte Adil başkanın tek başına kararlar aldığını gördük."

"Futbolcularımız kiralandı, mesaj geliyor kiralandı diye. Ne kadara verildi, hangi şartlarda verildi, ben başkan yardımcısı olarak bilmiyorum. Bu zamana kadar da herhangi bir oyuncumuzun sözleşme metnini görmedim. Bunları görünce ister istemez hata silsilesi başladı. Uyarılar yapınca da istenmeyen adam oluyorsunuz. Bunları yaşamaya başladım."

"8 AYDIR 400 BİN TL ALACAĞINI ÖDEMEDİ"

"Benim en çok kırıldığım nokta şu oldu. Depremde şehit olan kalecimiz Ahmet var. Bu arkadaşımıza daha önceki yönetimlerin 400 bin liraya yakın borcu vardı. Ben, 'Bu borcu ödeyelim' dedim ve ödeme kararı aldık. Bu ödeme kararından sonra bunu takip etmeye başladım. Bir havuz oluşturduk ve o havuza -tam da bilmemekle beraber çünkü bilançoyu göremiyorum, hesap veremiyorlar- tahminen 6 milyon liraya yakın bir para aktarıldı. Mali işlerden sorumlu arkadaşa soruyorum, hesaplar Adil Gevrek'in kasasında diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Kalecinin parası tam 8 aydır ödenmedi. 400 bin TL'yi ödemeyen bir yönetimle ben nasıl devam edebilirim ki?"

(Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek [solda])

"600 MİLYON TL'YE YAKIN BORÇ VAR"

"Şu anda Yeni Malatyaspor kapalı bir kutu. Tek adam yönetiyor. İbra edilen borçlara baktığımızda 600 milyon TL'ye yakın borç var. Adil Başkana dedim ki, 'Güven yok, size güvenmiyorlar.' Her gittiğimiz kapıda 'Adil Gevrek varsa destek vermeyeceğiz' diyorlar. Kendisine 'Sizin dışınızda bir alternatif ile yola devam edelim, istifa edin' dedim. O da istifa etmeyeceğini, devam edeceğini söyledi ve beni disiplin kuruluna sevk etti. Hiç önemli değil. Malatya'nın sesi olarak bu durumu herkese izah ettim. Amacımız Malatyaspor'u daha güzel yerlere getirmek."

"İŞ İNSANLARI DESTEK VERMİYOR"

"Bütün iş insanları, 'Biz Malatyaspor'u seviyoruz ama Adil başkana destek vermeyeceğiz' diyor. Bu söylemlerini de gerçekleştirmiş oldular. Bugüne kadar bir kuruşluk bir yardım gelmedi. Ben inisiyatif alarak bu konuyu milletvekillerimize izah ettim, hak da verdiler. Onlar da Malatyaspor'un ilerleyememesinden dolayı rahatsızlar. Önümüzdeki hafta valimizle bir görüşmemiz olacak. Malatya'da bir bakkal dükkanı daha iyi yönetiliyordur. Biz bu pozisyondayız. Adil Gevrek'in istifa etmesi ya da genel kurula gitmesi talebini buradan yineliyorum."

"ASBAŞKAN IRAKLI"

"Yönetimde asbaşkan Iraklı. Futbol şube sorumlusu Kastamonulu. Birisi Çanakkaleli, birisi Sinoplu. Bir baktım Malatyaspor'u Malatyalılar yönetmiyor. Bu arkadaşlar, kendi illerinin sportif faaliyetlerinde bu işi yapabilirler. Hepsi dışarıdan arkadaşları. Herkese orada dolgu malzemesi pozisyonunda. Malatya'yı seven insanların bu konuya el atacağını ve çözüm bulacağını tahmin ediyorum."

"BAŞKAN OLMA GİBİ BİR NİYETİM YOK"

"Başkan olma gibi bir niyetim yok. Adil Gevrek gittikten sonra Malatyalılar olarak oturacağız, sen ben o demeden gerçekten Malatya'yı sevenler olarak bu kulübü ayağa kaldıracağız. Birinci şık, Adil Gevrek'in gitmesi. Başkanlık çok kolay bir durum. Bütün insanlar rüzgarı tersine çevirmek istiyor."

"MALATYASPOR BU HALİYLE LİGE BAŞLARSA..."

"Eğer bırakmayacaksa sahaya paf takımla çıkacak. Her maç 2-3 gol yiyecek ve o zaman bırakacak. O gün de iş işten geçmiş olacak. Transfer dönemi bitmiş olacak, ligler başlamış olacak. Malatyaspor bu haliyle lige başlarsa bir alt kümeye düşmüş olacak."

kaynak;Sözcü Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER