Malatya'da HDP'li Guruba Saldırı 5 Yaralı
ASAYİŞMalatya’da Doğu’daki operasyonların durdurulması için eylem yapan HDP’li gruba, başka bir grup taşlarla saldırdı. Polisin gaz sıkarak müdahale ettiği olaylarda 5 kişi atılan taşlardan yaralandı.
Polis açıklama yapmak isteyen grubu çember içerisine alırken, yeniden toplana karşıt görüşlü grup tekrardan gruba saldırmak istedi. Çevik Kuvvet polisleri zaman zaman biber gazı sıkarak olaylara müdahale ederken, HDP’li grupta yerdeki taşlarla karşılık verdi. Grup birbirlerine karşılıklı olarak taş atarak saldırırken, polis iki grubu da güçlükle uzaklaştırdı.
Bu sırada çevrede toplanan çok sayıda vatandaş HDP’li gruba tepki gösterdi. HDP’li grup polislerin çemberinde binalarına kadar götürülürken zaman zaman gerginlik devam etti. HDP’li grup arasında yaralananlar içinde HDP’li eski Milletvekili Sabahat Tuncel’in amcası Mehmet Tuncel’de bulunurken polis olayların büyümemesi için HDP’nin bulunduğu sokağı yaya ve araç trafiğine kapattı. Grupların binalarına geri dönmesi ile olaylar yatıştı.
İlginizi Çekebilir