İ.Ü İçin Güzel Bir Çalışma Oldu
SANATMalatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, Bilgeler Yolu Projesi'nin güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Kaç kuşak geçerse geçsin, yüzyıllar sonra da üniversitemizde bu heykeller görülebilecek" dedi.
Sağer, proje kapsamında hazırlanan heykellerin eski adıyla Pembe Yol olan Bilgiler Yolu'na yerleştirildiğini kaydederek, "Yurt içi ve yurt dışından 10 heykeltıraş geldi. Bu heykeltıraşlar bir aylık süreçte çalıştılar. Farabi, İbn-i Sina, Nasreddin Hoca, Battalgazi, Yunus Emre, Aşık Veysel, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana'nın heykellerini yaptılar ve bu heykeller yeni adı ile Bilgiler Yolu'na yerleştirildi" dedi.
"BU HEYKELLER YÜZYILLARCA BURADA KALACAK"
Türk bilgelerinin heykellerinin yüzyıllarca Bilgeler Yolu'nda kalacağına dikkat çeken Sağer, "Plastik sanatlarda; yani resim, seramik içerisinde uzun yıllar kendisini devam ettiren eser, heykeldir. Özellikle taş heykeller uzun yıllar kendisini devam ettirir. Milattan önce 6000-7000 yılından günümüze kadar gelen heykeller vardır. İşte yanı başımızda Aslantepe'yi düşünün. Üniversitemizde de kaç kuşak geçerse geçsin, yüzyıllar sonrada bu heykeller görülebilecek" diye konuştu.
Sağer, Bilgiler Yolu projesinin güzel bir çalışma olduğunu belirterek, "Amacımız, insanlar Türk büyüklerinin kimler olduğunu bilmesi idi. Bir öğrenci, üniversiteye geldiğinde ve burada her geçtiğinde Türk büyüklerinin heykellerini görecek. Çok güzel bir proje oldu. Özellikle içlerinden bazı heykeller, sanatsal anlamda olağanüstü oldu" şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir