FETÖ’cü İş Adamları Eylemlere Katılmış
ASAYİŞ15 Temmuz günü yaşanan kanlı darbe girişimi sonrası Malatya’da FETÖ’ye finans desteği sağladıkları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan iş adamlarından bazılarının da darbe karşıtı eylemlerde yer aldıkları ortaya çıktı.
İlk soruşturmada gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan iş adamlarının Malatya’da darbe girişimi sonrası halkın direnişine destek vermek için meydanlarda oldukları görüldü. Bazı iş adamları meydandaki halka kendi firmalarına ait tavuk döner ikramında bulunurken, bazıları da tüm cep telefonu operatörlerine sürekli SMS atarak darbe karşıtı olduklarını söylediler.
Geçtiğimiz hafta da 2. OSB’de darbeye karşı belaların def edilmesi için kurban kesiminde, FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle yargılanan ve son olarak yine tutuklanan iş adamı Muzaffer Erşan’ın da yer aldığı görüldü.
Ancak dün görülen davada mahkeme heyeti ilk duruşmada tahliye edilen ve Malatya'nın yakından tanıdığı 5 iş adamı için tekrar tutuklama kararı verdi. Dün tutuklama kararı ile birlikte iş adamlarının ilk duruşmada FETÖ’cü hakim ve savcıların desteği ile tahliye edildiği öne sürüldü. Darbe girişiminden sonra Malatya Adliyesi’nde 25 hakim ve savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
İlginizi Çekebilir