ESER,İspanya Teknik İnceleme Gezisine Katıldı
GÜNDEMMalatya'nın Darende İlçesi Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Türkiye Belediyeler Birliğinin desteği ve Tarihi Kentler Birliği koordinasyonunda yerel yönetimlerin koruma bilinci kazanması, doğru proje ve uygulamalar yürütmeleri ve ulusal-uluslararası boyutlardaki koruma politikalarını takip etmesini sağlamak amacıyla 4 günlük düzenlenen İspanya Teknik İnceleme Gezisine katıldı.
Ziyaretin ardından Darende’ye dönen ve gezi hakkında bilgiler veren Eser, “ÇEKÜL Vakfı Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Metin Sözen ve 160 belediye başkanı ile istişare imkanı bulup değerlendirmeler yaptık. Mimari estetikte dantel gibi işlenen eserleri gördük” dedi.
Ziyaretler kapsamında yerel yönetimlerin koruma yaklaşımlarını değerlendirme fırsatı bulduklarını kaydeden Eser; “Eski ve yeni kent merkezleri arasındaki geçişleri, sosyal ve kültürel yaşamı, turizm altyapısını, tarihi yapıları işlevlendirme modellerini, kentsel tasarımları, tarihi mekânların aydınlatma sistemlerini, gece-gündüz yaşayan mekânlar haline gelen tarihi mahalleri, yaşam kültürü öğelerinin yaşatılma biçimlerini yerinde değerlendirdik. Tarihi eserleri ve inanç turizminde Türkiye’nin önemli durak noktalarından biri olan Darende’de uygulayabileceğimiz örnekleri görme fırsatı bulduk” diye konuştu.
Darende’de tarihi eserlerin korunması, peyzaj düzenlemeleri, gelen ziyaretçilerin konaklama, barınma, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini yeni alanları oluşturmayı hedefleyen projeler hazırladıklarını dile getiren Eser; “Darende’yi daha yaşanabilir bir ilçe haline getirirken, turizmle gelişmeyi sağlayacak hedeflerimizi de projelerimizle gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.MALATYA
İlginizi Çekebilir